11.12.2023

KUVAKIELEN VOIMA

Toisen adventtiviikon arjen aherrus ja kiireet on aloitettu. Puhtoisen lumivaipan syleilyssä ja kodin lämmössä on hyvä tarkkailla toistenkin tahtia. Erityisen iloisen yllätyksen antoi Halla-ahon presidenttikisan mainosvideo. Faktoja asiallisesti! Ja mikä kuvakieli! Halla-aho pesi videolla kasvonsa, ei krapulan takia kylmällä vedellä – vaan kokonaisvaltaisesti. Hieno veto ja vielä tottakin. Kisatkaa kunniakkaasti. Kansa tarkkailee ennen kuin tekee tarvittavat johtopäätökset.


Itsenäisyyspäivän haastatteluista riipaisevin oli Sini Hurstin esiintyminen köyhien juhlassa.

Leipäjonot kasvavat ja samalla lahjoittajien määrä vähenee. Huono yhtälö nälkäiselle! Eikö nyt edes sitä kansanedustajien kerhorahan lisäosaa voisi laittaa jonojen ruokkimiseen. Tämä menee muuten häpeälliseksi ja onkin jo. Kokenut kaiken tietää. Ellei itse ole joutunut laskemaan ja suunnittelemaaan, että saako lääkkeet senkin jälkeen, kun perheen ruoka on hankittu jokaiseksi päiväksi – ei voi osata samaistua köyhän asemaan. Kun kaikesta nipistää ja säästää ja vielä kaluaa ja hamuaa – lopulta kädessä on luu. Järsit sitten sitä! Roskiksista ruokansa hankkivien vapaaehtoinen muotitrendi on nyt pysyvästi muuttunut välttämättömyydeksi. Tyhjästä ei voi nyhjäistä, vaikka poliitikot kuinka vakuuttaisivat, että suomilaivan vakaa meno vaatii kaikkien ponnistusta.


Kokemuksesta tiedän, että mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Kun olemme valinneet puolemme, siihen kuuluvat edut seuraavat mukana satavarmasti. Sanakin opettaa, että ei löydy maasta eikä taivaasta sellaista epeliä, joka voisi ottaa meiltä pois Jumalan kaikkivoivan suojan. Se, mitä meille tapahtuu – tapahtuu aina suunnitelmallisesti Jumalan sallimana ja luvalla. Tämä huolenpito kattaa myös omat töppäilymme. Elän siis tässä vapauttavassa varmuudessa. Herra on hyvä! Tämä valintapäätös peittoaa kaikki vakuutukset mennen tullen.


Islannin tämänhetkiset uutiset ovat olleet vähissä. Mitä mahtaa kuulua evakuoiduille ihmisille ja laavan pulputtelulle. Kalakuolemat näyttävät tulevan yllättävältä taholta, vaikka itsekin tulkitsin näkyni tulivuoren purkauksen aiheuttamaksi vaivaksi. Tappaja- valtamerijohto syö kalaa kuin jättinuotta. Jättäneeköhän meille mitään! Vedet värjäytyvät ihmeellisesti ihan ilmestyskirjan antamien tietojen mukaan. Asiat etenevät. Kaikilla rintamilla sattuu ja tapahtuu. Suosittelen kaikille taivaallisia suojakertoimia!