Puhuttiinpa rakkaudesta hiljaa kuiskaten tai ääneen huutaen – aina se on ajankohtainen aihe! Rakkaus on sekin kärsinyt ja kärsii kulkutaudeista, jopa pandemioista. Tasapaino on pahasti järkkynyt. Eros on etunenässä isona ja mahtavana! Ystävän päivänä filia pääsee hetkeksi parrasvaloihin. Kaikkein vaativin rakkaus – agape – on liian haasteellinen ja vaivaa vaativa nykyihmiselle.

Rakkaus ja kukkien kieli yhdistetään ihaniin salasanomiin. Kukapa ei haaveilisi yllättävästä ja ihastuttavasta kukkalähetyksestä! Minä sitä jaksan aina vaan odottaa … Vaikka lempikukkani onkin valkoinen orghidea – saavat moniväriset tulppaanit ajatukseni hassuttelemaan. Nyt juuri, kun näitä väriveikkoja myydään punttitolkulla, sydän sykkii jo kevään kaunistusten odotusta.

Vasta ihan äsken opin tulppaanien kieltä! Tulppaanin maljamainen muoto symboloi kärsimyksen maljaa, mutta kukka itse kaikkein suurinta ja pyyteettömintä rakkautta. Tulppaanirakkaus on puhdasta agape-rakkautta. Se antaa vaikka henkensä rakkautensa kohteen hyväksi. Me sitä vastoin olemme tottuneet siihen, että rakastumisen humauksen jälkeen kolmen vuoden päästä on kohteesta päästävä mahdollisimman nopeasti eroon. Me olemme oppineet rakastamaan rakastamisen tunnetta. Ja tämä rakkaus tässä näin ja naistenlehtien sivuilla ei kestä kuulla sitoutumisesta eikä valinnasta; pääasia on, että perhosia rapisee aina vatsanpohjassa.

Kun nyt valitsen tulppaanikimppua kotiin, tiedän, että tulppaanien salasanoma on kertomus Jumalan rakkaudesta ihmisiä kohtaan! Vain Jumalan rakkaus on putipuhdasta agape-rakkautta. Jumala uhrasi ainokaisen Poikansa syntiemme sovitukseksi. Ja Jeesus kulki kärsimyksen tien siihen voittoon, että mekin voimme tulla osalliseksi kaikesta tästä hyvästä ja lopulta iankaikkisesta elämästä Kaikkivaltiaan kuninkaallisina perheenjäseninä. Tämän takia tulppaaneja ei saisi koskaan myydä alehintaan! Niitä ei saisi myydä ollenkaan – vaan jakaa ilmaiseksi kaikille halukkaille! Joku Jeesusta rakastava kauppias voisi sen ehkä tehdäkin. Olisipa ainakin uusi tapa levittää ilosanomaa kaikille ihmisille!

Jaa tämä sivu