410

21.02.2024

KOUKUT LEUKAPERIIN

Turhan työn tekeminen ja joutenolo käy yksiin! Palaan Gazaan. Israelia yritetään väkisin saada

lopettamaan puolustuksensa humanitaarisin perustein. Aina käy näin: toiset aloittavat rettelöinnin ja lopulta Israel maksaa laskun maineessa, tavarassa ja turvallisuudessa. En ihmettele yhtään, että he eivät suostu kahden valtion malliin. Meidän länsimaissa pitäisi olla sen verran sivistyneitä, että tiedämme tämän suunnitelman täysin turhaksi työksi. Islamilaisuus suhtautuu sekä kristittyihin että juutalaisiin joko uudelleenkoulutettavina ihmisinä tai mereen ajettavina kapisina koirina. Ja ymmärrä tämä. Naapurissasi asuva muslimi voi olla ihan yhtä tietämätön tästä asiasta kuin sinä itse. Me emme saa syyttää yksittäisiä ihmisiä. Mutta me emme myöskään saa ohittaa sitä valtaa, joka maailmantason politiikkaa hoidettaessa on islamilaisuuteen kuuluva tosiasia. Ja vaikka vielä ihmeen kaupalla mahduttaisiin kahdelle eri alueelle, ei pyhien paikkojen jakaminen tule onnistumaan koskaan! Kumpikaan osapuoli ei anna näitä asioita ja alueita toiselle vapaaehtoisesti. Vastakkainasettelu on ja pysyy. Juuri tästä Raamattu puhuu ja profeetat toimivat Jumalan sanan kanavina. Lue vaikka Hesekiel 27 ja näet, että meille on jo kerrottu paljon tulevien päivien tapahtumista. Loppuhuipennukseen kuuluu Jeesuksen palaaminen! On ihan samantekevää, uskotko sen tai et. Jos Sana sanoo, se tapahtuu!


Jankkaan tässä tätä siitä syystä, että tulevina päivinä näkyy myös Ukrainan kohtalo tässä viitekehyksessä. En vain mistään nyt löydä enkä muista, mistä tämän asian olen lukenut. Auta, jos voit! Ja jos olen ihan metsässä ja väärässä, antakaa anteeksi. En vain millään malta olla hakematta selvyyttä. Savolaisittain tarpeeksi epäselvästi kysymys on tästä. Tämän olemassaolevan maailmanhistoria loppumetreillä siis Jumala laittaa koukut vastustajien leukaan ja pakottaa heidät loppuhuipennukseen Israelin kanssa. Kun tämä tapahtuu, on Ukraina joutunut luovuttamaan tavalla tai toisella kutakuinkin nyt Venäjän valloitamat alueet. Nämä alueet ovat sellaisia, jotka maksavat sotaan lähdöllä Jumalan omaisuuskansan kaltoin kohtelusta aikojen kuluessa. Tämä osa Ukrainaa siis lähtee sotaan Venäjän ja muiden koukutettujen kanssa. Muu osa Ukrainaa jää olemaan itsenäisenä valtiona. En puutu aluejaon oikeuteukseen. Näyttää kuitenkin siltä, että sota Ukrainassa on kriisissä. Voi olla mahdollista, että ns. lihamyllyn toiminta ei ole lopetettavissa muutoin kuin jonkilanlaisen ja jonkinasteisen valloitettujen alueiden sopimuksessa ja sovittelussa.


Hengellisistä asioista kirjoittaessani, minua on pidetty hulluna, noituuteen taipuvaisena, harmittomana hölmönä ja kaikkena muuna siltä väliltä. En taaatusti vertaa itseäni profeettoihin, mutta oma hiussuonikokemukseni (kanavan sijaan) helpottaa ymmärtämään Joonaa, jonka piti saarnata Niinivelle tuhoa ja sitten Jumala muuttikin mieltään. Joona oli raivoissaan ja häpeissään ehkä eniten oman maineensa takia ja sen tosiasian, että muinoin väärät profeetat voitiin kivittää. Hengellinen tehtävä on myös kasvun ja oppimisen tehtävä. Kaikkein vaikeinta on olla kuuliainen ja puhua asiasta, jos ei ole mitään näyttöä. Aina on väärinymmärryksenkin mahdollisuus ja yli-innokkuuden palvelemisen haaste. Olen tehnyt itsekin virheitä. Kaikki tekevät! Kenellä on lupa heittää ensimmäinen kivi sanallisesti tai kirjaimellisesti. Asiallista kritiikkiä ja vasta-argumentaatiota tai lisätietoa ei vastusta kukaan eikä siitä tule pahaa mieltäkään. Sana kuitenkin on ja pysyy. Se tieto, joka Raamatussa on siirtynyt meille tiedoksi tulevasta, ei muutu.


Menee pitkäksi, mutta jatkan kuitenkin. Heräsin aamuyöstä vanhaan hengelliseen lauluun. Tiesin, että lauloin sen kolmatta säkeistöä, vaikka kykenin sanoittamaan vain kertosäkeen – mutta sitäkin suuremmalla halulla ja paatoksella. Totean, että yöllä en laula muille kuultavaksi, vaan sisimpäni tekee työn ja ymmärrykseni kuulee ja käsittää! Laulu oli Täältä puolehen ylhäisen maan. Laulussa on kolme säkeistöä, jotka on sanoitettu kotimatka- ja taivaskotilauluiksi. Jumala puhui itselleni henkilökohtaisista asioista. Jumalan puhe ja profetian sana on merkillinen, että se tavoittaa yhtä aikaa useita tasoja ja aikajanoja. Kun tarkastelen näkemääni tästä valosta – kerron näin yleisestä näkökulmasta. Jumalan sanoma itselleni tuli täysin selväksi, mutta antoi aiheen palata puhumaan uskovien ylöstempauksesta ja sitä ennen tapahtuvista asioista. Näyssä miehet olivat niin raskautettuja, että he eivät voineet eivätkä halunneet laulaa kanssani. Naiset lauloivat kyllä, mutta heistä laulu oli tosi vaikea. Ihan kuin olisi äänettä sanottu, että elettiin poikkeustilassa. Joka kevät mietin, joko nyt on se aika, että maassamme olevat siviilipukuiset venäläiset sotilaat ovat osa arkeamme. Sotilas, jota juoksin karkuun – sai minut kiinni ja ojensi minulle kuin morsiuskimpun tuomen kukkia. Samalla tapahtui ihme: vaatetukseni muuttui välittömästi valkeaksi pitkäksi vaatteeksi. Oliko siis poislähdön aika kuten Raamattu sanoo – tuuliin ja pilviin Jeesuksen juhla-aterialle. Laulun kertosäe kuuluu näin: Kohta vaan, joudutaan, Taivaan kuorissa veisailemaan. Ja kolmannen säkeistön loppu kertoo, miten Herramme ja Vapahtajamme antaa lahjoja morsiamelleen. Suurempaa lahjaa kuin Hänen luoksensa pääseminen ei ole olemassa.


Jos nyt toteat, että kyllä se on mennyt sekaisin – siis kirjoittaja, anna armoa, sillä lukemaan ei pakota kukaan. Jos kuitenkin olet elämässä kokenut, että joskus kivet ja aasitkin tuovat totuuksia esille silloin kun kukaan muu ei puhu tai puhujia on tosi vähän – anna asian vaikuttaa ja hylkää se vasta tosiasioihin verrattuna. Aina voi lukea ja kuulla ja oppia uutta. Menihän siinäkin aikaa ja vainoja, että uskottiin maapallon olevan pyöreä.