19.02.2023

KEVÄTKSYLOFONI VIRITTÄYTYY SOITANTAAN! Räystäiltä roikkuvat jääpuikot eivät muistuta minua energiahukasta vaan siitä, että valo voittaa. Tänäänkin taivas pukkaa lunta kuin kylvääkseen epäuskoa ja masennusta, että ei kevät tule, ei kesä etene. Mutta takaan ja alleviivaan, että kulissien takana tapahtuu. Valolle ja lämmölle ei voi pahinkaan pakkanen muuta kuin antaa periksi! Tätä yritän itselleni teroittaa myös muissa asioissa. Kun odottaa lupausten täyttymystä, on vaara alkaa pitkästyneenä omiin toimiin, jotka todennäköisesti menisivät tavalla tai toisella pöpelikköön. Kaikella on aikansa maan päällä ja tietysti taivaassakin. Kaiken aikaa tapahtuu, vaikka silmä ei juuri nyt näe eikä korva kuule. Mutta eihän se iloinen yllätys muutoin olisikaan!


Istuttiin iltakahvilla. Tuli puheeksi sota ja sotarikokset. Siihen ajatus, että eikö sitä silloin huonosti ja huolimattomasti sodittaisi, jos ei syntyisi raunioita ja ruumiita? Minusta sota ja jo sen suunnitteleminen on rikos itsessään. Miten voi ihminen ajatella, että sodan turvin saa jonkun verran tappaa ja jossakin määrin rikkoa asutusalueita! Kyllä tällainen touhu on itsestää pääpaholaisesta. Pikkuisen periksiantoa ei sen kuiskutusten mukaan ole vielä vaarallista, antaa paukkua vaan. Ja me menemme halpaan tavoitellessamme ja himoitessamme sellaista, mikä ei meille kuuluu.Voi näitä naamiohuveja, voi selityksiä synnin sovittamiseksi. Vaan lopeteta ei eikä opita. Kielellä voi kylvää kirousta ja kädellä kalauttaa kaverin kanveeseen. Ei ole sellaista vettä, johon voisi piirtää rajaa. Väkivalta on väkivaltaa sen pienimmissäkin mittasuhteissa!


Liippasihan se keskustelu myös Nato-ratifiointia. Olen ymmärtänyt, että kukin jäsenmaa ratifioi uuden tulokkaan – yksilöllisesti maa kerrallaan. Me vaadimme Turkkia tekemään työn yhdellä iskulla kahta kärpästä kohden! Koulussa lapsia piti kasvattaa siihen, että kyllä vessaan pitää voida mennä ihan yksin: sinä osaat, sinä selviät. Kummia ei tarvita! Samaan koppiin ahtautuneista nuorista epäiltiin aina jotakin juonimista! Saattaa olla, että kansainvälisesti katsottuna oma Nato-prosessimme herättää myös epäilyä ja ihmetystä – ainakin siitä maasta, jonka pitäisi toivottaa meidät tervetulleiksi käsi kädessä Ruotsin kanssa. Totta kai Turkki ottaa tilanteesta kaiken irti. Eikä meidän siis pitäisi näyttää esimerkkiä ja hyväksyä pelisäännöt niin kuin muidenkin maiden on pitänyt tehdä. Tai sitten jäsenyysehtoihin on lisättävä artikla bonusmaajäsenyydestä!


Ei toki kaikki ollut näin vakavansorttista puhelua. Kevät ja laihduttaminen kuuluvat myös käsi käteen. Ajattelin ottaa karhuista oppia. Jos nallet laihtuivat kolmen kuukauden talviunilla 50 kiloa, voisin itsekin harkita pitkiä nokosia. Minulle riittäisi kymmenen kiloa hyppien keikkuen, miksi ei sitten maaten. Se sujuisi kuukaudessa. Että ellei minusta kuuluu … krooooh!