436

Lähettäjä: Tuija Suistomaa <tuija.suistomaa@live.fi>
Lähetetty: Monday, March 18, 2024 4:27:26 PM
Vastaanottaja: pekka.aittakumpu@eduskunta.fi <pekka.aittakumpu@eduskunta.fi>; Räsänen Päivi <paivi.rasanen@eduskunta.fi>; teemu.keskisarja@eduskunta.fi <teemu.keskisarja@eduskunta.fi>; timo.mehtala@esuskunta.fi <timo.mehtala@eduskunta.fi>; kaisa.garedew@eduskunta.fi <kaisa.garedew@eduskunta.fi>; anne.rintamaki@eduskunta.fi <anne.rintamaki@eduskunta.fi>; peter.ostman@eduskunta.fi


Aihe: KIITOS KANNANOTOSTA!


Arvoisat kansanedustajat


Haluan kiittää ja osoittaa arvostukseni kirjallisesta kysymyksestä hallitukselle: sukupuolineutraalin ideologian poistaminen kouluista. Suomessa on lukemattomia vanhempia ja perheitä, jotka ovat kanssanne samaa mieltä tämän informatiivisen pakkosyötön edessä.


Olen opettanut nuorille terveyskasvatusta useampia vuosia. Yläkoulun nuorilla on vaikeuksia oppia jopa omaa anatomiaansa. Useimmilla ei ole – eikä pidäkään olla kokemusta sukupuolisesta kanssakäymisestä. Kun 14-vuotias nuori mies ilmoittaa luokan edessä olevansa homo, alkaa tietysti naurunremakka ja odotus siitä, mitä ope vastaa hänelle. Itse vastasin: rakas ystävä, sinulla ei vielä ikäsikään puolesta voi olla kovin monipuolista tietoa omasta kehostasi tai sukupuolisesta kanssakäymisestä saamaa tai eri sukupuolta olevien kanssa. Seksuaalinen käyttäytyminen ei ole trendi eikä muotijuttu, jolla kalastetaan suosiota tai näkyvyyttä. Sinuna kasvaisin kaikessa rauhassa ja kiireettömästi tutustuisin itseeni ja vasta kasvettuani toisiin minulle tärkeisiin ihmisiin. Kysypä keneltä hyvänsä kypsältä aikuiselta: nautittava seksuaalisuus ei ole ensisijaisesti sukupuolielinten juttu. Kaunein ja paras nautinto tässäkin asiassa kasvaa ja kehittyy korvien välissä. Ihan totta!


Olette aivan oikeassa! Lukemattomissa perheissä ei olla pelkästään hämmentyneitä Setan puuttumisesta koulukasvatukseen tai esimerkiksi rippikoululeirien ohjelmaan. Tähän alueeseen kuuluva tieto tulee oppikirjoissa täysin ymmärrettävästi esille ja terveyskasvatuksen opettajat ovat harjaantuneita käsittelemään seksuaalisuuteen liittyviä asioita yli sateenkaarienkin. Lapset vierailevat pornosivuilla; opettajan on siis oltava asiantuntija monessa mielessä.


Kun me yhteiskunnassa keskustelemme siitä, voidaanko suvivirttä enää veisata tässä monikulttuurisessa elämänpiirissä loukkaamatta uskonnollisia vähemmistöjä tai uskonnottomia – pitää meidän ehdottomasti voida tuoda oma agendamme esille ja laittaa rajat sukupuolikasvatuksen yksipuolistumiselle vähemmistöjen näkökulmasta. Sukupuolineutraali ideologia harjoittaa melko aggressiivista tiedottamista. Heille on tarjolla muitakin kanavia kuin koulu. Ja tämänhän me olemmekin jo huomanneet.


Me tavalliset ihmiset ja opettajat emme saa sanottavaamme juuri lainkaan tiedotusvälineisiin. Siksikin työnne on ensisijaisen tärkeätä! Kammoan ajatusta, että kovimmin huutavat kasvattavat lapsemme.


Voimia ja siunausta työhönne toivottaa


Tuija Suistomaa