Tuija Suistomaan uninäky 27.12.2021

LOPUNAJAN LAUKKU

Muistattehan evankeliumikertomuksen, kun Jeesus lähetti opetuslapsensa kenttätyöhön. He eivät saaneet ottaa mukaansa rahapussia, laukku eikä kenkiä. Kun Jeesus tiedusteli, puuttuiko heiltä mitään, opetuslapset vastasivat, että heiltä ei puuttunut kerrassaan mitään. Jeesus piti kaikesta tarvittavasta huolen! Toisen kerran asia on esillä tilanteessa, jossa Jeesus ennen kavalletuksi tulemistaan sanoo opetuslapsilleen, että nyt sanon teille, että , jolla on kukkaro ottakoon sen mukaansa samoin kuin laukun. Ja jolla näitä ei ole, myyköön vaippansa ja ostakoon miekan. Jeesuksen aikana laukku oli olalla kuljetettava nahkapussi, jossa pidettiin eväitä ja muita välttämättömyystarvikkeita.

Uninäyssä minulle näytettiin lopunajan laukku. Se oli lumivalkoinen, pitsistä tehty, pussimainen laukku, jota myös voi kuljettaa olkapäällä. Kahva oli kaarelle taivutettua puuta, luultavasti jotakin bambun tapaista, koska pitkin puuta sitä koristivat kauniit puiset solmukohdat.

Tulkintaa:

Kysymyksessä on morsiamen laukku: suloinen, valkoinen pitsilaukku. Kun morsian on valmiiksi kaunistettu, juuri ennen juhlaan lähtemistään hän ottaa viimeiseksi laukun mukaansa. Ja niin matka juhlapaikalle voi alkaa! Ja mitä morsiamella on laukussaan? Ei muuta kuin Yljältä lahjaksi saatua pyhyyttä ja puhtautta.

Valmiita morsiamia on juhlaansa lähtemässä siellä ja täällä. Muut ihmiset ovat tavallisissa arkiaskareissaan niin kuin muinakin päivinä. Raamattu kertoo, että arkiaskareissaan olevat kaksi naista jauhavat jauhinkivillä. Heistä toinen puetaan juhlaan ja otetaan, ja toinen jätetään. Jos kaikki juhlaan tarvittava on laukun ottamista vaille valmista – olemme Jeesuksen ja Hänen Morsiamensa juhlan alkamisen viime hetkessä.

Jaa tämä sivu