31.08.2023

TULTA

Köyhän velka ei kauaksi kanna! Kerroin antaneeni palautetta ja nyt sain sitä itse vieläpä ihan pyytämättä. Tietokone-etsintä läväytti eteeni yllättäen tekstiä sivustolta, jolla en vieraile. Koska oma nimi mainittiin, olisi ollut ylimaallisen suuri voimainponnistus olla lukematta. Palautteen antaja suomi minut niin pystyyn, että kirpaisihan se toki. Kirpaisuun ei auta, vaikka selkeästi näkee, että on esittänyt asiansa niin, että ei ole tullut täysin ymmärretyksi. Puhetta ja tekstiä voi ruotia ja paloitella tarkoitushakuisesti, ja jos on halu tallata, työ käy kyllä helposti. Harva osaa nostaa toista ja osoittaa arvostusta silloin, kun itse on jyrkästi eri mieltä. Siinä meillä kaikilla on oppimista! Mutta että minua syytetään lähes noituuden harjoittamisesta – sitä en ikinä olisi uskonut. Tämä arviointi tuntui kurjemmalta kuin toteamus, että olen päässyt lomalle mielisairaalasta. Kiitos palautteesta. Jouduin ensisijaisesti menemään Herrani eteen ja kyselemään, että onkos Tuija tyttönen kirmaissut nyt ihan omille ja luvattomille teille. Jos saan synninpäästön siltä ainoalta, joka voi sieluni iankaikkisuudesta päättää, olen tyytyväinen, vaikka pyrinkin arvioimaan tekemisiäni tulevaisuudessa mahdollisimman monelta kantilta.


Tässä käristyksessä kipuillessani hiljaista rukousta suoltaen, sain vastauksen, joka tyydyttää minua kirjoittajana ja ihmisenä myös silloin, kun on helgellisistä asioista kysymys. Anonyymi arvostelu ja ryöpytys! Jos ihminen ei uskalla kirjoittaa omalla nimellään ja kasvoillaan – tarvinneeko tuotosta edes lukea. Miksi syyttää ja sylkeä uhkailujen kera, jos ei tohdi tehdä sitä omalla nimellään. En hyväksy myöskään nimimerkin käyttämistä. Se on yhtä ja samaa piilottautumista ja vastuun pakoilua! Jos kerrot mielipiteesi julkisuudessa, sen uskottavuus vaatii, että teet sen tunnistettavaksi nimesi kanssa. Kannat vastuun siitä, mitä sanot. Tämän takia kirjoitan aina omalla nimelläni. Laitan oheen, jos suinkin mahdollista myös yhteystiedot, jotta kimpaantuja tai kiittäjä voi halutessaan ottaa yhteyttä. Ovat ottaneet!


Ja jatkosiunaus tästä kokemuksesta. Kipuilemme vihapuheen ja vihakirjoitusten kanssa. Ihan itse annamme siihen mahdollisuuden. Ei tarvita sankaruutta asioiden ja ihmisten sättimiseen, jos voi pulista piilosta ilman kiinni jäämisen pelkoa. Vaaditaan nimi! Olen varma, että kirjoittajat ja huutelijat vähenevät huomattavasti. Sitä en sitten tiedä, mihin pakahtumisensa purkavat, jos tällä kaistalla vapaa-ajaminen kielletään. Nimen käyttäminen tuo tullessaan vastuun. Se ei saa olla tekaistu salanimi, jonka oikea henkilöllisyys on vaikkapa vain toimituksen tiedoissa. Ihan oikea nimi siis, että saa sanoa!


Tähän päätän tältä päivältä. Hyvää yötä siis rakas päiväkirja. Kai niin voi sanoa, kun noitavainosta lähdettiin liikkeelle. Blogeista ei taidettu tietää vielä silloin, kun rovioita sytyteltiin. Sytytin takan autenttisemman tunnelman aikaan saamiseksi. Hyvää yötä! Parhaita mahdollisia unia ystäväiseni. Ja Jumalan täysi huolenpito ja voima ja viisaus Päivi Räsäselle, joka paljon raskaammalla polulla kantaa tahallaan asetettujen syytösten taakkaa. Pidetään mielessä, että kuuliaisuus on parempi kuin uhri ja tottelemattomuus Jumalalle juuri sitä taikuuden syntiä.