Vaatekaappini vahtina on ollut ajat armaat ikivanha koulukäsityö: maastoasuun pukeutunut mäyräkoira! Hyvin on tehtävänsä tehnyt ilman pahempia haukkumisia: vanhat kiertoon ja kohtuullisesti uutta tilalle. Parille retongille murisi: turhat klitterit haittasivat kunnon nuuhkimista.

Olisipa muukin maailman meno yhtä hyvissä käsissä. Ei paljon naurata, että sattumanvaraiset somekohut ohjailevat valtion budjettia. Kun huutaa tarpeeksi korkealta ja kovaa, saa tahtonsa läpi. Eikä juuri professoritasoisten ihmisten laskelmatkaa saa sydäntä muuta kuin syrjälleen. Nyt sekin on kuultu, että kustannuksia voi mitata laatupainotetulla elinvuodella. Kun kerran näin, milloin vaihtoehdoiksi luksusmittarin rinnalle tulevat peruspainotettu- ja huutolaispainotettu elinvuosi. Isomummo muistaa loisena talossa asuneen Sokean Pekan. Pekalle lapset keräsivät katajanmarjoja syöpäläisten lähdettämiseksi!

Nykyaikana ovat kaikenlaiset turvajärjestelmät niin ihmisten mukana kuin kotien ja kiinteistöjen vahtina. On paikanninta ja seuranninta, turvakameraa, pakohuonetta, vaakuutusta ja koulutettua vahtikoiraa; rikkailla turvamiehetkin pyssyineen kaikkineen. Olemme niin valvottuja ja vartioituja, että menneet sukupolvet hämmästyisivät, mutta niinpä ovat vaaratkin ja vahingot niin kavalia ja kamalia, että ihmetellä pitää. Ellei tietäisi olevansa Turvansa takana, hätäilisi ja huolehtisi itsensä hengiltä. En voi käsittää, miten ihmiset jaksavat ilman Jumalaa, rakastavan omaisen käsi kun ei millään ylety eikä osaa eikä kykene pitkien välimatkojen päähän.

Nykykansa on niin pois varjeltu Raamatun opetuksista, että he jättävät käyttämättä täysin vapaaehtoisesti maailman parhaimman turvajärjestelmän. Taivasvakuutuksessa asiat ovat ennakoituja, tilannevalvottuja ja loppuhoidettuja. Koko paketti ja ihan ilmaiseksi! Ensinnäkin Sana opettaa, että Jumala varjelee omiensa lähtemiset ja tulemiset ja tietysti sanomattakin on selvää, että olemiset kuuluvat samaan pakettiin. On myös niin, että Kaikkivaltias vaikuttaa meissä sekä tahtomisen että tekemisen.

Varjelujärjestelmä on aukoton. Isä, Kaikkivaltias Jumala kuulee ja vastaa aina, kun häntä huudetaan avuksi. Jeesus nimessä on ihmeellinen suoja niin näkyväisten kuin näkymättömienkin vaarojen osalta! Pyhä Henki on Puolustaja, joka opettaa, muistuttaa ja varoittaa. Myös palvelevat henget: enkelit kuuluvat taivaskansan turvajärjestelmään. Nykyisen enkelibuumin aikana lienee syytä muistuttaa, että Sanan opetuksen mukaisesti, me emme saa rukoilla enkeleitä. Enkelit toimivat pelkästään taivaallisen organisaation osana ja toimittavat Jumalan heille määräämiä tehtäviä. Suhtaudumme heihin suurella kunnioituksella, mutta emme palvo heitä. Kristityllä on myös efesolaiskirjeen ilmoittama täysi sota-asu: voidaksenne tehdä pahalle vastarintaa ja kaiken tehtyänne pysyä pystyssä. Näiden kamppeiden pukeminen ja käyttö valitettavasti vaatii koko ihmisiän mittaista kouluttautumista ja taivaallista ohjausta kertausharjoituksineen! No niin, kupeet totuuteen vyötettyinä, pukunanne vanhurskauden haarniska, kenkinä alttius rauhan evankeliumille. Kaikessa ottakaa uskon kilpi, pelastuksen kypärä ja Hengen miekka. Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella.

EL-ROI on yksi Jumalan nimistä ja tarkoittaa, että Hän näkee sinut kaiken aikaa. Et pääse piiloon vaikka tahtoisitkin. Jumala kuitenkin kunnioittaa tahtoasi ja puuttuu peliin vasta, kun Hän tietää sinun tarvitsevan ja tahtovan sitä! Läheltä piti tilanteet eivät siis ole hyvää tuuria vaan Taivaan siunattua varjelusta. Turvajärjestelmässä on on- ja off-asennot. Kun sydämellesi puhutaan, että ei pitäisi, käyttämiemme ilmausten mukaisesti aavistus ja tunne varoittavat, joskus kuultava äänikin – tottele! Kuuliaisuus on turvatun elämän käyttövoima.

Jaa tämä sivu