27.07.2023

MATKALAULU

Laula matkalainen korpimaan, laula kunniaksi Kuninkaan … Elämä on matka, mutta myös päämäärä. Ja päämäärän perillä odottaa taivaskoti kaikkia halukkaita. Jeesus-matkalippu vie perille, vaikka miten mahdottomalta näyttäisi. Jos on kivikkoista ja pimeää, on myös valoa, tasaista ja raikkaita tuulia. Paljon riippuu matkaseurasta. Meidän on tarkoitus kulkea Jeesuksen kanssa Hänen edeltä valmistamissaan askelissa! Elämä on parhaimmillaan pyhä matka!


Kuvan matkalaukku on ikivanha, sataa vuotta lähentelevä suvun aarre. Kantaisä Erkko matkasi sen avulla Liisa-vaimonsa kanssa lukemattomilla Puutarhaseuran matkoilla ympäri maailmaa. Heikki mieheni muistaa hyvin, miten jännittävää oli, kun kotiin palaavat avasivat laukun tuliaisineen kaikkineen. Tärkein matka miehelleni lienee se, kun hänet noudettiin resus-lapsena Helsingistä, vastasyntyneenä kotiin ihan Helsingistä. Vaatimattomassa kapsäkissä olivat tuiki tarpeelliset tavarat vauvaa varten!


Vanhat tavarat tarinoineen ovat nyt kovassa huudossa. Siksipä komeron perukoilla lojunut matkalaukku tuunattiin trendikkääksi matkalaukkupöydäksi käyttöön ja katseita varten. Näin kantaisän kantamukset ovat tulevaisuudessa osa arkipäivää ja elämää. Toinen merkittävä tavara lahjoitettiin Mekaanisen musiikin museoon. Metallilevyjä soittava ”soittorasia” oli upea ilmestys, josta meidän mielestämme piti muidenkin päästä osalliseksi. Erkko-ukki oli sotavuosina matkoillaan vaihtanut sen leipään: hän antoi syötävää, mikä annettavana oli ja saaja halusi antaa soittimen siitä hyvästä. Ettei vain tulisi aika, jolloin eletään toisintoja tällaisista tapahtumista.


On hämmentävää havaita, miten pienillä kantamuksilla ennen vanhaan suoriuduttiin matkasta kuin matkasta. Taitaa tulla nykyihmisellekin pakko oppia vaihe, kun lentomatkan matkatavarat yhä rajoittuvat määrältään ja laadultaan kalliimmiksi ja kalliimmiksi. - Turvallista matkaa halki kauniin maailman!