484

05.06.2024

KUULINKO OIKEIN

Kuulinko oikein, näinkö omiani vai tosia, ymmärsinkö kaiken? Meillä on elävä Jumala, joka on vuorovaikutuksessa kanssamme – ensisijaisesti Raamatun välityksellä. Silloin tällöin Hän piipahtaa elämässämme Avun Tuojana myös muulla tavalla. Profeetallinen tieto on armolahja, jonka Paavali soisi jokaisen omistavan. Ilmenstykset, näyt, tulkittu kielillä puhuminen, rukousvastaukset ja moni muu tapa on Jumalan keinoja kertoa Taivaan toivomuksista ja varoituksista. Ne eivät ole koskaan ristiriidassa Jumalan kirjoitetun Sanan kanssa. Itselleni Jumala puhuu öisissä uninäyissä. Monesti päiväsaikaan viesti tulee kirkkaana ja selkeänä kuin salama taivaalta. Joskus saan sanan tai kaksi. Jumala puhuu myös syvän rauhan tunteella, kun on valittava oikein. Väärästä valinnasta seuraa levottomuus.


En näemmä pääse nyt korvista irti näissä blogeissani. Mutta kerron kaiken mitään salaamatta, koska ihmiset minulta kysyvät, että miten se juttu, josta puhut, oikein toimii.


Korvat paukkuvat ja runksavat. Juhlaan lähtiessä toisesta korvasta tuli verta. Silloin säikähdin. Pyysin Herralta neuvoa. Paukkeen kanssa olin jo sinut, koska Herra oli puhunut ja antanut tietoa allergiasta johtuvasta korvatorven temppuilusta johdatuksen avulla. Kun torvi turpoaa, ääni katkoo.

Parasta vain tottua, että mitä sanoitkaan … Mutta Herra, miksi verta. Pyhä Henki, Puolustajamme, kertoi selkeän syyn: Tuija, sinun korvakäytäväsi ovat kuivat, siellä on pieni ripsu, joka jättää topsyyn verijäljen. Ei hätää mitään, rasvaa kylläkin!


Mikä helpotuksen tunne! Ja sitten kova myllerrys. Entäs jos olen kuullut ja ymmärtänyt väärin! Rauhasta mielikuvituksen kautta epävarmuuteen. Otan kuitenkin ajan korvalääkäriltä. Ja sinne meni 200 euroa kuin tuulen viemään. Sanasta sanaan puheli lääkäri minulle tasan samat asiat. Jos olisin luottanut Vapahtajaani, olisin saanut tuolla parisatasella jotakin mukavaa koko perheelle. Tätä prosessia sanotaan uskossa kasvamiseksi. Se on hidas prosessi monine kömmähdyksineen – mutta mihinkäs tässä kiire on, valmiissa maailmassa. Eivät ihmissuhteetkaan rakennu sekunneissa. Jumala tuntee meidät perin pohjin. Uskonelämän matkavauhti on tehty meille jokaiselle mittatilaustyönä.