26.12.2023

SAIMME KAIKEN

Kun Jeesus, Jumala syntyi maailmaan ihmiseksi, alkoi tapahtumasarja ja matka siihen, että me, Jumalan luomistyö, saimme kaiken. Ota ja omista! Jesaja kertoo Jeesuksen syntymästä: Hän syntyi Ihmeelliseksi Neuvonantajaksi, Väkeväksi Jumalaksi, Iankaikkiseksi Isäksi ja Rauhanruhtinaaksi. Mitä muuta me muka vielä tarvitsisimme! Jokainen hyvä anti ja täydellinen lahja tulee Jumalalta.

Kiitos!


Kun juhlapyhät jatkuvat välipäiviin, kinkku sulaa ja mieli miettii kaikenlaista. Mitä suuremmassa määrin joulu on ollut suorittamista sitä kavalammin hiipii mukaan pieni ahdistus. Se tulee aina ponnistelujen ja erityisesti onnistumisten jälkeen. Tässäpä tämä ja mitä sitten. Laitetaan siis realismia peliin. Joulu tulee ensi vuonnakin. Läksy on oppia ottamaan rennommin ja rauhallisemmin. Joulua voi viettää vaikka joka päivä. Sillä joulu on herttaisuutta ja lämpöä . Näitä kääröjä soisin jokaisen voivan avata arkisinkin.


Tänä jouluna Ruotsin kuningaskin synkisteli puheessaan kerraten maansa vaivoja ja vaikeuksia. Oma sydän käpertyi niiden puolesta, jotka jäivät ilman jouluateriaa jonoissa tai kodeissa. Turvakodit, siunatut rauhansatamat! Ja poliisi, joka rientää sinne, mitä ei toivoisi olevankaan. Kiitos kaikille heille. Lapsi, joka saa pelätä pelkästään joulupukkia, on valtavan suuren kiitoksen aihe.


Käännämme kohta uuden vuoden lehden. Sivulta löytyy enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Kaikesta huolimatta ihmisen osa on elää tämä hetki kerrallaan. Eilinen on mennyt ja huomisesta emme tiedä mitään. On vain tämä hetki tässä! Mitä useamman hetken jätät elämättä huolehtien ja murehtien menneistä ja tulevista – sitä varmemmin huomaat, että elämä on jäänyt elämättä.