01.01.2024 TÄHTIHETKIÄ

Aloitamme itse kukin oman kirjoittamattoman lehtemme! Olipa tulossa erityistä tai tavallista – olemme kaikki samoissa lähtökohdissa. Aika näyttää! Ehkä emme kestäisikään tulevaa onnen siivoa tai ahdistusten paljoutta, jos tietäisimme kaiken etukäteen. Siispä päivä kerrallaan. Se on ihmisen osa. Jumalan Sanan mukaan ei pitäisi paljon tehdä inventaariotakaan. Menneet ovat menneitä. Ja koska siis tulevaiduusesta emmen tiedä, suunnataan katse tähän päivään ja tähän hetkeen. Tule tule hyvä hetki, älä tule huono hetki!


Aamulauluna hyräilin vanhaa partiolaulua. ”Ihminen minne, minnekä hän – minnekä rietää ihmisen henki, tiedätkö sen”. Aloitettiin yhteinen vuosi perherukouksella. Isomummon sukkapuikot kilisevät taas, tosin tahmoillen. Tämä muistuttaa ajallisuudesta ja rajallisuudesta. Siksi pyysimmekin, että tilivälit Jumalasuhteessa olisivat kunnossa. Ihminen poikkeaa ihan liian helposti siltä tieltä, minkä Taivas on tarkoittanut. Onhan kaikki kunnossa Herra, onhan! Ja jos vielä voisimme tuottaa vaelluksellamme Sinulle iloa, kaikki olisi hyvin. Jumala ei odota omatoimista työn tekemistä. Hän arvostaa kaikkein eniten Hänelle varattua aikaa hiljaisuudessa. Puhe on ihmistä varten. Jumala tietää sisimmät ajatukset ilmaisemattakin. Jumala ilmaisee aina tahtonsa, jos haluamme kuulla. Siksi kuuliaisuus Jumalan tahdon toteuttamisessa on tärkeätä. Jumala ei kaipaa, ehkä jopa kauhistuukin viisivuotissuunnitelmiamme, joita ryhdymme valmiiksi väsyneinä toteuttamaan oman tahtomme mukaan. Pois se meistä! Anna Jumalan Hengen vaikuttaa tahtominen ja tekeminen. Silloin työ ja siihen tarvittavat voimavarat ovat tasapainossa. Jumala ei anna yhtään tehtävää ilman niihin tarvittavia runsaita resursseja.


En tiedä, onko tästä mitään hyötyä, mutta näin minulle tuppaa käymään. Vuosien varrella olen monesti miettinyt, että miksi minä en aikaisemmin huomannut, hoksannut ja toteuttanut. Monet mainiot asiat ovat siis jääneet tekemättä ja kokematta. No, tässä sitä taas istun uuden äärellä miettimässä, että mitä minulta on taas jäänyt huomaamatta tai paremminkin, missä kohtaa Jumalan tahdon toteuttaminen lipsahti ohi korvien. Mitä sellaista en ole tullut ajatelleeksi, joka lisäisi hyvinvointia omassa ja toisten elämässä! Kun mahdollisuuden antaa kirjoittamaton sivu, siunaa Herra Jeesus, että siitä tulee paras mahdollinen!


Tämän olen oppinut. Paraskin tähtihetki elämässä saavutetaan uhrausten ja ahkeran työn edetessä. Olemme saaneet elämän ilmaiseksi, mutta perisynti vei meidät uurastaamaan hiki hatussa. Voihan omena! Tässä heti kaikki tänne voi tulla onnenkantamoisena jonkun osaksi, mutta muuten se on sekä huono renki että isäntä. Työ ja oikea ajoitus Jumalan suunnitelmissa antaa eniten kestäviä ja hyviä tuloksia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että saisimme ihmisten kiitoksen ja kunnioituksen. Eipä ei. Ihminen kiittää vain sellaisia ihmisiä ja asioita, joista hänelle itselleen on jotakin hyötyä. Jumala kiittää meitä vasta sitten, kun koko työ on tullut tehdyksi. Siis rukkaset kouraan ja uudet tilalle, kun entiset ovat kuluneet käyttökelvottomiksi. Jumala voi kaiken ja ihminen myös, mutta vain yhteistyössä Hänen kanssaan! Tule tule hyvä työ, älä tule huono työ!