Nyt on aika ladata valoa pimeyteen! Uupumus, pelko, köyhyys, ilmastokriisi, julmat tapot ja terroriteot. Maapallokaan ei tutkijoiden mukaan ole enää kirkas. No, ei totisesti ole, mikäli ihmisten hätää katsotaan. Vaikka vielä on meillä täällä matkaa siihen kärsimykseen, että pitäisi myydä oma lapsi tai katsoa hänen kuolinkamppailuaan nälkää vastaa.

Yhden candelan valo ei ole paljon, mutta kun se saa tuikkia pilkkopimeässä, tuntuu kuin taivaallinen roihu olisi sytytetty sitä katsovien lohdutukseksi. Erityisesti Jumalan perheväkeen kuuluvia haastan kertomaan omista valohetkistään. En tarkoita vuonna nuijasota koettuja uskoontulon kertomuksia – vaan tätä päivää olevia Jumalan ihmetekoja. Jos niitä ei ole näköpiirissä kerrottavaksi, tutki uskoasi! Monet pelkäävät, että jos he kertovat heitä kohdanneista ihmeteoista, saavat ihmiset kuulla, että olen ollut köyhä tai sairas tai rikollinen tai muuta mielummin piilossa pidettävää. Mutta tällaisessa tapauksessa käykin niin, että toisille jakamatta jätetyt ihmeet eivät voi valaista kärsivien ja peloissaan olevien ihmisten elämää.

Astu nyt objektiivisen ihmisen tarkkailuasemiin. Lukemattomat ihmiset joogatessaan uskovat kundalinikäärmeen nousuun navasta aivoihin nirvanan kaltaista tilaa edesauttamaan. Joku tekonauraa naurujoogassa samasta rentoutumisen syystä. Yksi heiluttelee kristalleja ja toinen haistelee eteerisiä höyryjä. Länsimaiset ihmiset: tieteen suurkuluttajat. Kyllä tähän porukkaan voi uskaltautua Kaikkivaltiaan Jumalan kanssa. Ei ole kenelläkään vara nauraa tai sanoa vanhanaikaiseksi, ovathan monet noista meille tuoduista menetelmistä ikiaikaisia, vaikka kuitenkin ilman Jumalaa.

Raamattu kehottaa ihmistä lähestymään Isää Jumalaa Jeesuksen nimessä kiitoksen kanssa. Aloita juttelu Hänelle kiittämällä jostakin sinulle hyvästä asiasta tai tapahtumasta. Kerro sitten Kaikkivaltiaalle hätäsi Jeesuksen nimessä (Jeesuksen ristinkuolemaan vedoten) ja pyydä Häntä auttamaan sinua. Sanassa sanotaan, että Herra kuulee kaikkia, jotka huutavat avuksi Hänen nimeään! Ja sitten valmistaudu yllätyksiin. En lupaa maan järisemistä enkä tunnekuohuja. Mutta sen lupaan, että postilaatikkoon voi ilmestyä hätäapu lääkkeiden ostamista varten. Jääkaappi voi täyttyä ihmeellisellä tavarakassilla, vaikka siellä ei enää palanut kuin sisävalo. Puuttuvat talvikengät löytyvät kirpparilta parilla eurolla tai talvitakki tulee naapurista, kun joku toinen halusi ostaa uuden. Elämä muuttuu seikkailuksi. Lääkäriaika löytyy vaikka kaikki ajat ovat varattuja! Puhelin soi ja lohduttaja kuuntelee murhevuoren, että pään sisältö selkenisi. Sitten muista kiittää! Ja yksi parhaista kiitoksen muodoista on kertoa Herran hyvyydestä toisille ihmisille, jotta hekin voisivat turvautua Häneen.

Siunaa kaikki, mitä sinulla on! Jumala enentää! Jos ruokakomero on tyhjä, siunaa senkin vähäinen sisältö. Ruokkimisihmeessä Jeesuksen esimerkki on paras: Hän kohotti katseensa Taivaaseen, kiitti siitä, mitä oli ja alkoi jakaa tarvitseville siinä uskossa, että siunaus kantaa. Jos olet sairas, pyydä, että sinut voidellaan öljyllä Jeesuksen nimessä niin kuin Sana opettaa. Jeesus parantaa siinä, vähitellen tai sopivan lääkärin avulla. Siunaa laskupinosi, että Herra avaisi Taivaan talousosaston ja huolehtisi sinunkin ongelmistasi. Jumalaa näkee sinut! Pyydä rohkeasti ja opi pikkuhiljaa luottamaan koko elämäsi Hänen käsiinsä. Hän vastaa aina!

Anna omastasi, vaikka miten vähän. Ei tarvitse antaa rahaa tai tavaraa. Palvelutehtävä, oman ajan jakaminen, huomaavaisuus, hymykin lienevät tämän päivän lesken ropoja!

Jumalan perheenjäsenillä on yksi erityisetu: mikään ei ole Jumalan yläpuolella. Mikä Hänen kirjoihinsa on kirjoitettu, se tapahtuu jokaisen yksilön kohdalla. Mikään vitsaus ei ohita Jumalan määräämiä valtuutuksia. Jos Jumala sallii vastoinkäymisen, Hän on jo valmistanut ulospääsyn siitä! Vaikka maailma kuinka pimenisi, Jumalan valo paistaa aina Hänen perheenjäsentensä kasvoihin ja apu tulee juuri oikealla hetkellä. Meidän tehtävämme on osoittaa kiitollisuutta täysylöspidosta olemalla kuuliaisia ja etsimällä aina Hänen tahtoaan. Candelat esille ja heijastimet heilumaan!

Jaa tämä sivu