TÖHRYTERRORISMI! Onkohan yksikään tutkija perehtynyt töhrimisen anatomiaan ja juurisyihin. Ihminen on aina piirustanut olemassaolonsa jollakin tavalla ja johonkin. Kalliomaalaukset ovat viehättäviä, sudittu tai suihkutettu kivitalon seinä puistattaa! Antaisivat nyt tutkimusrahoista sellaisille viisaille pääomaa, jotka kehittäisivät sähköviestinnällä keskustelevan maalauskaverin. Seinä päällystetään jollakin sähköistetyllä nanopinnoitteella töhrimiskorkeuteen asti: kun värisumu tulee pinnalle, interaktiivinen seinä vastaa sähköllä ja sopivalla tällillä. Ei tee mieli suihkia! Sama juttu, kun pikkupojilla, jotka välttämättä kerran elämässään kilpapissaavat sähköpaimeneen.

Kaikilta meiltä löytyy vasta-aineita töhrytettorismin aiheuttavaan toimintaan. Tämä pöpö on muuntautuvaa lajia. Jos ikävät seinämaalaukset vihastuttavat silmää, antaa kuulopuolen mutantti vastineen jatkuvalla V-kielellä. Koulumaailma tuntee erityisesti piilotetun purkan syndrooman: kuka laskisi poistettujen purkkapalleroiden vuosipainon. Erikoisesti nyt korona-aikaan ehdottaisin supersakkoa niille tapasylkijöille, joilla lima ei millään kestä sisällä. Ikävää on, kun yli olan roiskaistu sylky juuri ja juuri ohittaa takin helman tai kengän kärjen. Lima-askelluksesta ei pääse irti koskaan, niin montaa ohitushyppyä ei voi tehdä huomiota herättämättä. Oletteko samaa mieltä: kaupan oviaukolla höyryävät suusta purskautetut purkat ja vielä lämpöä lähettävät limat! Mikä minä olen irvistelemään tumpittelijoille, heidäthän tunnistaa vaivihkaa pudotetusta tumpista ja nilkan kivasta kiertoliikkeestä, jolla tumppi lopullisesti liiskataan ja sammutetaan. Että samalla tavalla saman syndrooman aiheuttamana oma jalkaterä sipaisee murut nurkkaan ja pölypallerot piirongin alle! Ja hymytön naama on kuin ikisuihke lähitalon seinällä.

Lika lähtee pesemällä ja töhryt kalliilla rahalla ja ankaralla hankaamisella. Maksumiehiä saa hakea kuin neulaa heinäsuovasta. Siksi tarttis tehrä jotakin!Riistakamera maksaa kolmisen kymppiä ja töhryn poisto saman tuhansina. Jolleivät taloyhtiöt tee jotakin, muuttuu asutusalue pikku hiljaa slummiksi, jonne kukaan ei tahdo muuttaa. Vaikeata on: kun ei edes töhri tähän seinät ja -tilat saa asiaa hallintaan. Ellei nyt sitten torille iso valtamuuri, johon nuoriso voi jättää viestejä toisilleen kuin koivunrunkoihin ikään. Mua lemmitkö vielä oi Kustaa, onko rakkautes ruoastumaton …

Ylenpalttinen tatuointi lienee mutantti sekin! Kun EU määrää ulkonäköpaineita porkkanoille, pitäisi sen puuttua tatuointiinkin. Kun tupakka-askissa on pääkallo, voisi tatuointifirman velvoittaa muistuttamaan tatuoidun kuvan elinkaaresta. Nuorena timakkaan ihoon piirustettu kärmes muuttuu ihon veltostumisen ja maan vetovoiman ansiosta ylisyöneeksi pyythoniksi rellottavan vatsansa kanssa.

Jaa tämä sivu