Ihana olla kotona! Kuljeskelen kahden kukkapation välillä ja lyön käsiä yhteen: voi tätä ihanuutta! Tuli rankkarankkasade, mutta siunattuina kukkaset säästyivät tuhoilta! Kiitos, kiitos! Sisareni muljahtaa Ikean vettä kestämättömältä matolta uimaan kuin sulava hylje. Minulla ei ole rantamaisemaa, mutta romuja on. Kuvan hajuhernelaitos on itutettu Ikean metalliseen kattovalaisimeen, sehän on valmis ampelilaitos. Vaan kun en halunnut roikkuvaa, Ikean jakkarasta tuli loistava tuki. Tämä ei ole Ikean piilomainos! Onpahan vain ilo-otos hyvän päivän puuhailusta. Sillä vähässä ovat ihmisen ilot elleivät pienet pipanat tule huomioiduksi tämänkin huomenen huviksi ja hyödyksi. Katselen kuulkaa jokaista ylijäämätavaraa nykyisin kyselemällä, että mitähän sinustakin voisi vielä tulla.

Aloitan pian uuden harrastuksen ja kokeilun pikasementin tai pikabetonin käsittelemisellä. En tiedä, mikä ero näillä on. Minulle riittää, että sekoittuu helposti ja jämähtää nopeasti! Ja sitten varoituksen sana: ellei blokeja kuulu, olen itsekin jämähtänyt eikä Heikki halua hakata irti. Työturvallisuuden takia vältän käyttämästä sekä käsiä että jalkoja yhtä aikaa – vaikka eipähän se sotkellus kai suuta tuki avunpyynnöiltä. Malttamattomuuteni takia suunnittelin jo jalkojen käyttämistä sementin sekoittamisessa. Se ei käy niin selkään ja samalla voisin kääntää päästä kanavan viininpolkumaihin. Tra la laa!

Muistakaa täydentää kotivaraa. Meillä on ihanat naapurit. Toinen tuo muuten vain leivän ovenraosta ja toinen maksaa nurmen leikkuuta kahvivaluutalla. Ei kenelläkään ole mahdollisuutta laittaa satoja euroja kerralla ruokavarastoihin, mutta jokaisella kauppareissulla voi käyttää ehkä pari euroa ylimääräisen näkkäripaketin tai muun tarvittavan ostoon. Siitä se vara kertyy kuin huomaamatta! Hoksasin muuten, että äidinmaidonkorvikkeethan säilyvät pitkään iskukuumennettujen maitotuotteiden tavoin. Jos ei ole tullut hätä, voi korvikkeet mainiosti juoda kaakaona tai leipoa pullaan.

Se on totta, että aikainen lintu nappaa madon. Minä perustan matokompostorin siltä varalta, että en vain jää mistään paitsi! Toki siitä on iloa poikien onkimatkoja ajatellen ja lopulta käyttämättä jääneet lierot kaadan maahan multaa möyhentämään. Ekokyntöä ilman eroosion vaaraa!

Täällä päin saamme tuta ukrainalaisten tunnoista. Sotakoneet harjoittelevat ja meteli on melkoinen. Selkäpiitä karsivat äänet poistivat sotaväsymyksen, ja mikä tärkeintä, myös rukousväsymyksen ukrainalaisten puolesta. Ei väsytä, eihän. Jumala ei kuule meitä monmisanaisuutemme tähden. Hän kuulee jokaisen yksityisen ihmisen pikkiriikkisenkin huokauksen tai ajatuksen. Taivaallinen tehtäväjako on yksinkertainen: sinä pyydät ja Kaikkivaltias vastaa.

Hellurei ja hellät tunteet! Kasvetaan kiittämään ja iloitsemaan. Ja jos näyttää, että hedelmää ei synny ei sitten niin millään – ei lannistuta. Jokainen vihreä lehtikin on tarpeellinen niin silmälle, sydämelle kuin hiilinielullekin. Ajattelen myös näin, että harjoitus tekee mestarin. Kun sanon ohikulkumatkan kukkaselle, että kylläpä olet kaunista katseltavaa, saattavat sanaset muuttua tottumuksen vuoksi hyväksi palautteeksi lähimmäisellekin!

Ai kuule Heikki! Tilasin pampun. Minkä, mitä … Pampun … Niin, joo entisen poliisimiehen ensimmäiset ajatukset … Tarkoitan BamBun, banbun! Mutta siitä sitten tuonnenpana.

Jaa tämä sivu