468

06.05.2024

PELLEILYPOLITIIKKAA

Hevoskastanjan silmu aloittelee lehtiryöpsähdystä uutta kasvukautta varten! Kolme vuotta olen nyt tarkannut kastanjan kasvua. Paljon on yritystä, vähän kasvutulosta. En ole vielä vienyt kirvestä puuntaimen juurelle. Mutta miten pitkään annan mahdollisuuden näyttää, mihin ison ja jykevän puun pitäisi päästä ja saavuttaa – mene ja tiedä. Toivotan kastanjalle purjetuulta ja itselleni hyvää tuulta, että en vaihda tainta toiseen!


Kokoomus ja perussuomalaiset pettivät äänestäjät alusta loppuun saakka. Turha toivo ja luulo odottaa, että seuraavissa vaaleissa olisi menestystä. Mutta nyt tuli tenkka-tenkkapoo. Keskustasta olisi voinut olla vaihtoehdoksi – vaan ei ole sitäkään enää. Vanhat konkarit eivät millään paikkaa nuorten tekemää imagovahinkoa, sillä keskustan nuorissahan juuri on keskustan tulevaisuus. Keskusta on kantanut huolta koko Suomesta: ihmisistä, alueista, ruuasta ja yleisestä hyvinvoinnista kautta linjan. Saarikko edusti hienosti ja arvostettavasti! Se mikä innostuksessa menetettiin, vakaudessa ja varmuudessa voitettiin – maan parhaaksi. Toisin on nyt toisenlaiset ajatukset, ehdotukset ja aatteet.


Keskustan nuori tulevaisuus ehdottaa seksityöstä maaseudun kantavaa elinkeinoa! En tiedä, mitä laillisuuden valvojat ovat ehdotuksesta mieltä, mutta lakiahan voi aina säätää ja muuttaa. Antoivat nuoret ajatuksille ja mielikuvitukselle aineksia ja aihetta. Maaseudun markkinointiin nimittäin.

Vesiraja, kaislikko, heinäpelto ja harmaa lato: luomuvoimaa ota kiinni, jos saat. Ellei seksisaalistus maistu, voi antautua ja todeta hyvin, että vie sie, mie vikisen, oo vievinäs väkisin! Nakuheinätyöt ovat varmasti valtti ja entäs sitten nakuratsastus ilman satulaa! Sen voi tehdä veneessä aalloilla keinuen, puussa, jos pää kestää, vanhanaikaisessa laidasta vedettävässä tai vanhan, käytöstä poistetun tanssilavan kulman takana. Kävisikö kauppa, löytyisivätkö maaseudun elähdyttäjät!


Pitäisikö keskustan nuoria vahtia vitsailemasta! Pitäisikö opettaa tapoja! Tähän maailmanaikaan, jossa meetoot pauhaavat, ihmiskauppa kukoistaa ja joukkoraiskaukset tappavat kohteeksi joutuneita – pitäisi hullujenkin päähänpistojen raja ainakin ääneen lausuttuina olla jossakin kuosissa. Vai oliko ajatus, että ei meidän lapset – vaan tänne houkutellut ja muualta muuttaneet, ei niin tutut ihmiset toteuttaisivat maaseudun uutta markkinointi-ideaa. Ja nuoret, entäs ne vaikutusarvioinnit! Oletteko tietoisia niistä maaseudullekin vaimoiksi haetuista nettiostoksista. Mitä heille kuuluu, miten he voivat. Ovatko he toteuttamassa peräkammarin poikien uniunelmia vai onko heillä oikea, arvokas elämä. Mitä tiedätte insestin uhreista ja muuten hyväksikäytetyistä savusaunojen idyllistä peltojen heinäpolitiikkaan. Laittakaa tähän vielä laillistettu pontikankeittokokemus, puukkotappelut ilman paitaa! Kyllä kansallisromantiikasta kannattaa maksaa.


Vitsailinpa vähän itsekin, vaikka sydän on solmussa ja kyyneleet kirvelevät silmäkulmissa. Uskon maaseudun elinvoimaan, vaikka sitä markkinoivien nuorten poliitikkojen pullisteluihin en uskoisikaan! Näiden ehdotusten julkituojille toivotan perinnekokemusta: tervaa ja höyheniä!