404

14.02.2024

RANKKOJA MERKKIPAALUJA

Uutinen Intian hyönteistornadoista pysäytti minut kertaheitolla! Onhan näistä kamaluuksista luettu aikaisemminkin, mutta jostakin syystä tämä uutinen nosti katseeni ja ajatukseni Egyptin faaraon niihin aikoihin, kun israelilaiset halusivat pois ja lopulta lähtivätkin pakkosiirtolaisuudesta. Jumala pehmitti faaraota omaan tahtoonsa israelilaisten hyväksi. Kun faarao kivetti sydämensä ahneutensa takia, otti Jumala ohjat vapauttaakseen sorretut sortajan käsistä. Faarao ei totellut. Tämän takia hän sai maistaa vettä, joka muuttui vereksi, sammakot, sääsket ja paarmat kiusasivat kaikkia, karjarutto ja ihmisten paiseet, raesade ja heinäsirkat, pimeys aina siihen saakka, että ihmisten ja eläinten esikoiset kuolivat äkillisellä tavalla. Aika rankkaa olla tyhmä!


Luukas luvussa 21 luettelee meillekin osuvia rankkoja merkkipaaluja matkalla, jota siivittää synti sen kaikissa muodoissaan. Suurin syntihän on se, että me emme halua tuntea Luojaamme ja Kaikkivaltiasta Jumalaamme. Luukas kertoo Jeesuksen sanoin kansan nousevan kansaa vastaan ja valtakunnan valtakuntaa vastaan. Tulee suuria maanjäristyksiä, ruttoa ja nälänhätää. Taivaalla on peljättäviä merkkejä! Ja lopulta Jeesuksen omia vainotaan: heitä vihaavat niin omat ihmiset kuin vieraatkin. Mutta heitä myös lohdutetaan ja varjellaan. Nostakaa silloin päänne, sillä teidän vapauttamisenne on lähellä.


Ilmestyskirja, Raamatun viimeisenä lukuna ja ihmiskunnan kohtalon ilmoittajana summaa nämä

tapahtumat samalla tavalla. Yhtäläisyys on ilmeinen. Vereksi muuttuvat meri ja muut vesilähteet, paiseet, maanjäristykset ja leiviskän kokoiset jättirakeet. Aurinko paahtaa ja kärventää sekä luontoa että ihmisiä. Kun vihan maljat kaatuvat pedon valtaistuimelle, purevat ihmiset kielensä katki valtavan epätoivon ja ahdistuksen takia. Luonto mullistuu ja tie Eufrat-virralle kuivuu kuljettavaksi Harmagedonin taisteluun.


Olen ymmärtänyt, että kun Jumala sanoo samasta asiasta kahdesti tai peräti kolmesti, toteutuma on niin ja Aamen. Kaikki sanottu saa ilmenemismuotonsa tavalla ja toisella. Monia näistä asioista ei tarvinne selittää, sillä nehän ovat kokemuspiirissämme jo kaiken aikaa. Vereksi muuttuva vesikin on jo nähty: erikoinen levälaji saa veden muuttumaan punaiseksi ja käyttökelvottomaksi. Mitä paiseisiin tulee, sirun keksijä itse on kertonut sen vaarallisuudesta ihmisen ihon alla. Seurauksena voi olla valtavat kivut ja paiseiden muodostuminen. Pimeys ja peljättävät merkit taivaalla! Vähänkö meillä uutisoidaan meteoriiteista, jotka lentävät yhä lähempänä palloparkaamme. Ja auringon täyspimennyksestä olemme saaneet maistiaisia useammankin kerran. Pimeys lankesi maahan myös Jeesuksen ristiinnaulitsemisen aikaan.


Sammakoista minulla on omaakin kokemusta. Raamattu kertoo, että demonit voivat ottaa sammakon ilmiasun. Oli polttavan kuuma kesäpäivä. Tallipihamme hiekka ihan hehkui. Siinä puuhastellessani piha täyttyi samakoista. Niitä oli joka paikassa. Ne hyppivät ja parittelivat kuumalla hiekalla. Kammottava näky. Huusin Heikkiä katsomaan ja sanoin, että kohta tapahtuu pahoja, sillä tämä on täysin luonnotonta. Ja tapahtui. Paikalle ajoi auto, jossa oli meille hevosia myyneitä ihmisiä. Myöhemmin selvisi, että hevoset olivat anabolisilla steroideilla dumpattuja. Kun piikki joidenkin kuukausien aikana menetti tehonsa, hevosten ulkonäkö ja mieli romahti ja ne näyttivät rääkätyiltä. Sittenhän meitä oli helppo syyttää! Vierailijat tulivat muka tervehdyskäynnille, mutta itse asiassa heidän oli halu nähdä myytyjen hevosten kunto. Kun he sitten lopulta poistuivat, hävisivät myös sammakot viimeistä loikkijaa myöten. Paha teki sekä symbolisen että todellisen vierailun! Ei ole päässyt unohtumaan.


Aamulaulu sopii tekstin teemaan. Google tunnisti sen virreksi 408: Jeesus ei tahtoisi yhdenkään syntisen sortua ja jäävän matkalle. Hän tarjoaa armoaan ja apuaan kaikille kaiken aikaa! Siis, oi valitkaa tie, joka elämmän vie; kohta jo päättyvi päivämme lie. Jumala puhuu ja pehmittelee!