09.01.2024

FATI

Nuorten vitsipitsa tietää. Miksi opettaja ripottelee iltaisin sokeria vuoteeseensa? Että saisi makeat unet tietysti! Konstit ovat monet eikä tuo liene huonoimmasta päästä. Hyvä uni turvaa arjen sujuvuuden, että ei kävisi kuin turkulaiselle miehelle, että löytää itsensä koirarekisteristä. Mitähän oli kirjattu rodun kohdalle? Hybridihauva … testosteronitessu …


Kokoan nyt harhailevat ajatukset ja kerron. Tähän realityyn sopii alkuun tarina nuoruusvuosilta, kun Heikki vielä palveli liikkuvassa poliisissa. Murremurheet voivat vaivata virkavallankin työn tekemistä ja tehokkuutta. Nuorella konstaapelilla oli vaikeuksia selvitä V ja F kirjainten kanssa. Kutsua tai oliko se nyt rekkaria huutaessaan kuultiin seuraavaa: ähvä vaarao, ähvä vaarao, no se ähvä niin kuin pesuFati! Kumpaan kirjaimeen sinä olisit päätynyt?


Joka toiselle nauraa, itse siihen istuu! Älkää vain kysykö, että miten ja miksi ja miten on mahdollista. Ellen olisi vanheneva nainen, olisin varmasti hyvin toimeen tuleva stand up- koomikko. Eläisin vain päivän, ja mikäli hengissä selviäisin, kertoisin kaiken seuraavana päivänä hyvää korvausta vastaan. Justiinsa niin! Muistan vallan hyvin pienen kesävieraan, joka tunki ahterinsa kannelliseen jalkajakkaraan. Hurjan hätähuudon säestyksellä kampesimme lasta pois puristavasta ahdingosta. Nyt maksoin nuo naurut. Kyllä ihminen voi vallan hyvin mätkähtää niin, että pesufati takertuu takalistoon. Auu, ottakaa pois. Vanhemmiten apu saapuu aina viiveellä. Ehdin juosta pitkän matkan huushollissa kiljuen ja valittaen. Isomummokin hieraisi silmiään ja pudotti puikot. Miksi talossa juoksee kaksi koppakuoriaisilta näyttävää hahmoa? Vai onko niillä pillerirasiat tai silenterit päässä, vain väärässä sellaisessa. Kahta!! Katsokaahan isomummon elämä on paikoin rikkaampaa kuin muiden. Vuosia sitten kärsityn, nökökeskusta vahingoittaneen aivoinfarktin jälkeen hän on nähnyt kaiken kahtena. En siis pannut pahakseni saati sitten huolestunut minua hiljaisena seuraavasta Fati-ihmeestä. Vapauduttuani tulin siihen tulokseen, että eipä mennyt hukkaan tämäkään kokemus. Nyt minulla on tiukka mitta tarpeen niin tullen. Mutta halkaisijaa en teille suostu kertomaa, fadista nimittäin!