03.05.2023

VIHI- JA VAINUKOIRAN HOMMAA!

Kävipä mukavasti! Kirjoitin eilen iltapäivällä blogiin karkean väittämän siitä, että meitä opetetaan jo korttiannoksiin laittamalla ravitsemussuositukset 200 g lihaa viikossa. Samana iltana luin uutisista, että kansanedustaja ehdotti, pitäisikö jauheliha laittaa kortille! Vai ei ole kirjoittajassa vihikoiran vikaa. Sana opettaa, että katselkaa ympärillenne ja lukekaa merkkejä – niin tiedätte, mitä tulee tapahtumaan. Samainen kansanedustaja esitti ajatuksen siitä, että meille itse kullekin pitäisi laatia lentobudjetti. Liikumme siis blogini kauhukuvissa, että tulevaisuudessa liikkumista rajoitetaan ellei säännöin niin tekemällä matkustaminen niin kalliiksi, että vain erittäin hyvin toimeentulevilla on siihen varaa. Tätä mä en oo milloinkaan halunnu …


Heikki kokosi pihakeinun! Sen verran valoa oli rakeiden ja pilvien raossa, että istahdin kaikessa rauhassa, potkaisin keinun käyntiin ja ajattelin hetken omiani. Pyynnöissä on ollut ilo ja sen ihmeellin kokeminen. Kovin rassaa arki joskus ja huolet ja uutiset päälle. Näitä ei ole tarpeellista kantaa mukana, mutta heikkona hetkenä tuppaavat tarttumaan. Parasta hoitoa on myös se, että osaa nauraa itselleen! Kun kolmannen kerran puristaa rasvatuubista hammasharjalle – tulee ainakin liukas kieli. No sitten on myös kuplahoitoa: ehdin juuri ja juuri peruuttaa, että en pusertanut fairya puurokattilaan pestävän kattilan sijaan. Voihan nenä! Ja vasta nukkumaan mennessä huomasin, että kaksoisleuan viimeisenä kerroksena liputti Elloksen merkki. Mekko oli väärin päin ja taskut pakaroilla! Keli on cool, mutta meikäläinen ei sitä koskaan osaa olla.


Muistin sitten Ison Kirjan opetuksen hyvästä elämästä. Että saa elää rauhassa ja turvassa tavallista arkea rakkaidensa kanssa. Siinä on meille kyllin ja varsinkin näinä levottomina aikoina. Kiitollisuutta peliin siis! Ja kärsivällisyyttä, kun samat asiat alkavat joka aamu uudelleen ja uudelleen. Elämäntaitoihin kuuluu armottomasti arjen sietokyky!


Ja näille nuorille viherpiipertäjille sanoisin kaikella rakkaudella vaikka kansanedustajia olettekin: jättäkää meidät tavalliset ihmiset terveen järjen huomaan. Jos jotakin agendaa etsitte, hoitakaa kaiken maailman sodat pois päiväjärjestyksestä. Siinä teille niin luonnonsuojelua kuin ihmisten hyvinvointiakin. Kyllä ovat lillukanvarsia nämä meidän puuhastelut ja rajoitukset ison maailman menopelissä. Ja voisittehan myös etsiä positiivisia ja kannustavia asioita ihmisten yläkulon nostattamiseksi. Suojeluun ei kuulu pelkästään materia vaan mieli ja sen kaikkinaiset liikkeet myös!

Entäpä jos kaikki kansanedustajat tulisivatkin työhönsä kävellen roskia kooten. Sopisi myös laulaa kevätlauluja ihmisten iloksi. Olisitte esimerkkeinä mattimeikäläisille.