473

13.05.2024

OIKEUS OLLA

Kaiken tasavertaisuuden, demokratian ja rasismi-vastaisuuden valokeilassa ei mitenkään ole ihmisjärjen avulla selitettävissä se, että juutalainen kansa elää yhä enemmän tai vähemmän holokaustia. Juutalaisten on paettava kodeistaan, kun kansa vastustaa sen osallistumista iskelmäkilpailuun – siis tässä ja nyt! Eivät käy puheet ja tekemiset samaa tahtia.


Isomummo uutisia katsoessaan äityy aina ihmettelemään, että miksi ne noita juutalaisia aina jahtaavat. Kansanmurha on kansanmurha jokaisessa maailmankolkassa: Ukrainassa, Venäjällä, Gazassa. Miksi Israelin kansa on syyllinen silloinkin, kun se puolustaa omaa olemassaoloaan ja kotiensa rauhaa. Miksi palestiinalainen on uutisoinnissa arvokkaampi kuin nyt käytävien sotien lukemattomat uhrit ympäri maailmaa ja väkivallan kohtaamat kaupantekijäisiksi!


Kysymys ei ole politiikasta eikä siitä, kuka tykkää kenestäkin tai, minkä linjat toimittajat milloinkin joutuvat ottamaan uutisointiinsa taustavaikuttajien takia. Raamattu antaa hyvin yksinkertaisen vastauksen. Koska emme kaikki tunne Raamattuamme emmekä sen takia myöskään juutalaista kulttuuria – sotkemme ja sohlaamme. Yksi on kuitenkmin varmaa. Juutalaisen kansan kärsimyksellä on aikaraja. Niin kauan, kun juutalaiset vielä odottavat Messiastaan eivätkä tunne ja tunnusta Kristusta pelastajakseen - joka on jo tullut – kärsimys kasvaa ja huipentuu niin kauan, kunnes Jeesus lopulta tekee täyden lopun kansansa kiusaamisesta.


Tulevana sunnuntaina vietämme Helluntaita: Pyhän hengen vuodattamisen juhlaa. Tämä muistopäivä kytkeytyy juutalaisiin merkittävällä tavalla. Ymmärrän ja pohdin maallikon kansantajuiseen tapaan, vaikka huipputeologit puisivat nyrkkejään ja pilkkapuheitaan bunkkereissaan. Juutalaiset ovat Jumalan itsensä valitsema omaisuuskansa. Jumala antoi heille lain ja profeetat. Jumala sanoo, että Hänen kansansa on uppiniskainen kansa. Se kapinoi ja kulkee omia polkujaan välittämättä Herransa ohjeista ja opastuksesta. Se ei tokene edes kurituksen edessä – osaksi myös siksi, että Jumala on laittanut peitteen: käsityskyvyttömyyden heidän silmilleen. Tämä on pakanoiden onneksi, että evankeliumia ehdittäisiin julistaa kaikille. Valmista on vasta sitten, kun pakanoiden pelastusluku on täysi. Siinä vaiheessa ymmärtämättömyyden verho poistetaan ja juutalainen kansa huuta – minun Herrani ja minun Vapahtajani. He ovat tulleet kotiin Jeesuksen Kristuksen luo Hänen ansiostaan ja vaikutuksestaan.


Monet tämän päivän teologit ovat ihan samanlaisia kuin juutalaiset näkökyvyn puutteessaan. Raamattu sanoo, että kirjain kuolettaa ja vain Henki: Pyhä Henki, Jumalan Henki tekee eläväksi. Raamattua voi siis ymmärtää vain, jos Pyhä Henki opettaa ja selittää sitä ihmisen sydämelle. Tämän Puolustajan saa lahjaksi siinä vaiheessa, kun ihminen sitoutuu Jeesukseen. Suurin osa juutalaisista lukee pyhiä kirjoituksia ja pyrkii noudattamaan niitä. Lain tuntemuksella ei pelastuta. Tarvitaan Jumalan kosketus, että ihmisen silmät ja ymmärrys aukeavat!


Paavali ottaa esille merkittävän asian, sen, että jokainen, joka toivottaa Jeesuksen tervetulleeksi elämänsä Herraksi – on oikea juutalainen. Juutalaiset sukujuuret eivät tee juutalaista sen enempää kuin juutalainen kulttuuri, koska omaisuuskansakysymys on perimmältään hengellinen kysymys. Jumalan omaisuuskansa koostuu oikeista juutalaisista! Siinä ei ole merkitystä sillä, onko ympärileikattu vain ei. Kysytään vain sydämen ympärileikkausta eli täyttä juurtumista Jumalan perheeseen Jeesuksen Kristuksen kautta. Jumalan periaate on, että ensin juutalaisille. Jos heille ei kelpaa, sitten pakanoille. Ja tässä sitä nyt jolkotellaan molemmat kohti Jumalan suurien suunnitelmien täyttymistä.


Saatana vihaa Jumalan kansaa tulivatpa he perheeseen kulttuurisesti juutalaisina tai pakanoina. Jumalan juutalaiset kärsivät pilkkaa, turhentamista ja vainoa sen kauheimmissakin toteutumisvaihtoehdoissa. Marttyyri ei ole myytti! Se on totisinta totta ympäri maailmaa. Vaikka hengelliset opettajat eivät tunnustaisikaan Ramatun auktoriteettia maailmanhistorian näkökulmasta – on juutalaisen kansan kohtalo pantu meille kelloksi, jonka viisareita voi tarkkailla ja niistä päätellä, mikä aika nyt on menossa. Kun Israelin valtio syntyi, ohitettiin merkkipaalu maailman tulevissa, suurissa tapahtumissa. Kirjoituksista ei ole poistettu merkkiäkään, vaikka teologit ja tutkijat yrittävätkin selittää Sanan menneiden aikojen löpötykseksi. Sana toteutuu viimeistä piirtoa myöten uskoimmepa siihen tai emme. Lopulta Saatana kerää joukkonsa viimeiseen mittelöön. Kun se jahtaa ja ahdistaa Jumalan omaisuuskansaa, haastaa se itsensä Kaikkivaltiaan. Tiedättehän, että Saatanan kohtalo on tulla ensin sidotuksi ja sitten tuhotuksi. Kumman joukoissa seisot, kenen lippua kannat!


Näissä melskeissä lohduttaa Jumalan Sana psalmien kohdalta 34: Herran enkeli asettuu niiden ympärille, jotka Jumalaa pelkäävät: kunnioittavat, tottelevat ja rakastavat – ja pelastaa heidät!

On etuoikeus olla Jumalan perheväkeä.