423

06.03.2024

ILO IRTI

Koiranpennun saapuminen perhepiiriin päästää ilon irti – kirjaimellisestikin, kun pentu sai nimekseen Ilo! Uusi perheenjäsen ja uudet tuulet: tunteiden automaattinen syväluotaus. Eipä taida löytyä ihmistä, joka ei pyyteettömän ja aidon rakkauden kohteena tuntisi itseään erityiseksi. Rakkaus sulattaa sydämet, suurentaa ja syventää hyvän tekemisen halun. Ei turhaa kysytä, mitä eroa on koiralla ja vaimolla: koira heiluttaa häntää silloinkin, kun olisi moittimisen paikka. Koiraystävän syli ja suutelot ovat aina valmiina vastaanottamaan läheisen, joka elää sen kanssa yhteistä arkea. Olisipa meillä koirasta oppimista. Ja se tosiasia sitten, että elämä muuttaa taloon: kukaan ei ole yksin silloin, kun ilo on talossa Ilon ihmeenä. Pienet haukut ja syliystävät tekevät korvaamatonta vanhustyötä, kohtaavat lapset ja nuoret, purkavat aikuisten stressiä. Koiria kuuluu kiittää ja niistä on pidettävä hyvää huolta!


Pitäkää kiinni tinahatuistanne! Kiertouutisten mukaan Bill Gates on suuromaisuudellaan kaupallistanut itsestään leviävät rokotteet. Enää ei siis tarvitse pistää, olla vain ja ihminen rokottaa toisensa pelkästään elämällä ja olemalla läsnä. Ajan mittaan jokainen joutuu kosketukseen rokotuksen kanssa. Eipä ole enää rokotevastaisuutta eikä yksilön omavalintaa – kun on pakko olla, tulee rokotetuksi halusipa sitä tai ei. Ihmiskunta tottelee kustannustehokkaasti! Jos jo käteen asennetuilla siruilla maksetaan, on kai uskottava, että tämäkin on tulevaisuutta. Sitä paitsi jo covidinkin kohdalla puhuttiin haitallisesta hilseilystä, joka tarttui ihmisestä toiseen jonkinasteisena rokotuksena. Omassa päässäni kemiallisten aseiden määritelmä on muuttumassa radikaalisti! Kuka päättää, mikä on kuolemaksi ja mikä elämäksi! Miten tässä painajaisen katseleminen väärentääkään todellisuutta. Alkaaa tuntua siltä, että kulkutautikin on armeliaampi kuin bioasetta käsittelevä ihmisen käsi.


Ilo nukahtaa yhtä nopeasti kuin aloittaa leikintiimellyksen. Turvallisena se parkkeeraa varpaille tai syliin saakka vailla huolen häivää. Mistä löytää ahtaalle ajettu ihminen turvapaikan ja suojan kaikilta oletetuilta ja olevilta vaaroilta? Mieli ei millään tahdo ottaa vastaan tätä elämää kohtaan kohdistettavaa terroria. Mistä tulee meille apu? Apu meille tulee Herralta, joka on tehnyt taivaan ja maan! Ja kaiken keskellä – ilo Herrassa on meidän väkevyytemme. Iloitkaa, minä sanon iloitkaa Herrassa. Ja mitä se on? Se on turvaamista Kaikkivaltiaaseen silloinkin, kun näyttää mustalta ja mahdottomalta. Jumala on kukistanut kuoleman. Eikö Hän kukistaisi myös kaikkea muuta pahaa ja vaivalloista. Siitä kumpuaa hiljainen sydämen ilo - josta kasvaa turvallisuus ja varmuus olemisesta Suuremmalla Kädellä ja Suuremmassa Sylissä.