Ilonaskeleita ystävät! Mistäpä niitä tähän tällaisena aikana? Ajattelen näin: Nyt on aika alkaa iloita ja kiittää itsestäänselvyyksistä. Lämmin puuro, parempi mieli. Perhe on koossa ja lähellä. Meille vaarallisimmat pommit ovat vielä uutispommeja jossain tuolla kauempana. Kulkea voi ja kaupasta saa! Sairaala ei ole tiiliröykkiönä ja apteekit palvelevat. Voi miten paljon onkaan kiittämisen aiheita. Katto pään päällä ja lampussa valo. Saa peseytyä kuumalla vedellä ja kipaista löylyssäkin, vaikka sähköä säästäisikin. On kiittämistä, on todellakin! Ja mikä parasta: Sanassa sanotaan, että Kaikkivaltias on meitä ihan lähellä lastensa kiitoksen keskellä. Siinä on suurin syy ja motivaatio isoihin ja pieniin kiitoksiin. Kun Jumala on meitä lähellä, kuka voisi olla meitä vastaan!

Kiitosmieli tekee yläkuloiseksi ja kannattelee kulkijaa. Alkaa nähdä Putininkin sellaisessa valossa kuin häntä Taivaasta tarkastellaan. Mitä Jeesus tekisi, jos nyt kohtaisi Putinin kasvoista kasvoihin. Hän kohtaisi Putininkin iankaikkisena sieluna. Jeesus ajaisi pois Putinia riivaavat demonit ja antaisi hänelle rauhan. Jeesus tekisi Putinista kirjaimellisesti rauhan miehen! Mitä siis Jumalan omien tulisi tehdä Jeesuksen esimerkin valossa ? Tietenkin rukoilla Putinin puolesta. Ja koska rukoilu saattaa karvastella, kun katselee kaikkea tätä pahuutta – muistetaan Raamatun opetus rukouksesta vihamiesten puolesta. Sana sanoo, että siunatkaa! Kun vihamiehestä on kysymys, siunaaminen kokoaa tulisia hiiliä vastustajan päähän – ja sitä vastaan meillä ei taida olla sanaakaan sanottavana.

Kuulehan! Onko nyt ketään, jolta voisit kysyä, mitä kuuluu. Tarvitsetko apua? Tulisitko kuutepposelle eikun teekupposelle … Meillä kaikilla on jonkin verran maskas ratka eikun raskas matka!

Jaa tämä sivu