28.11.2023

LÄMPÖPÖHINÄT

Kipakka pakkaspäivä on juuri sopiva hetki tehdä sähkönjakelun huoltotöitä! En valita. Maailmassa on valtava määrä ihmisiä, joiden lämmönsaanti on arvoitusten varassa. Omassa kunnassani katkon loppu tiedetään ennakkoon. Mutta kyllä juttu on niin, että mikäli kotia tai sen tiloja ei ole siunattu takalla tai kaminalla – on joku lämpöä pöhisevä vempain kultaakin kalliimpi. Laitettiin valopetroolilämmitin tulille, että tuntien jakelutauko ei jäähdytä ihan kaikkia tiloja. Kahvi on valmiina ja kuumana termarissa. Selvitään siis tästäkin päivästä! Oikeastaan katkon voi kääntää eduksi: nyt on mahdollista testata, miten koti selviää yllätyskriisin kättelystä.


Jos lämpö on pöhinöissä, ovat puheet löpinöissä! Kyllä tieto lisää tuskaa. Kaikista asioista on ääripäämielipiteitä, joiden vakuutetaan olevan oikeassa. Mitä enemmän tutkit sitä hämmentyneemmäksi tunnet itsesi. Kuka valehtelee ja miten paljon ja minkä takia ja kenen laskuun? On vain odotettava, että ahneuksissaan oman edun tavoittelussa ylittävät ennen pitkää jossakin kohtaa rajan – ja jäävät kiinni. Tämä on tämän päivän tiedonjakoa, jossa katkot ja vääristelyt tehdään tahallaan ja määrittelemättömän pitkäksi aikaa. Olenkin tullut siihen tulokseen, että on kuljettava oman sisäisen rauhan varassa: aiheuttaako valintani levottomuutta vai antaako se rauhan edetä eteen päin. Ja jos valinnat eivät vielä sodi käskyjäkään vastaan, olen tukevalla tiellä.


Kylläpä on ikävä juttu, että S-ryhmä säilöö ostoslistamme ikiajoiksi. Voisi luulla, että ihan merkityksetön juttu – kaupallisiin tarkoituksiin tehty. Vaan eipä olekaan. Voin jo kuvitella, miten raastuvassa syynätään, että onko alkoholismi aluillaan. Katso itse, näin paljon kaljaa olet kotiin kantanut. Tämä määrä on kotijuopon keskivertokittauksessa. Tällä perusteella sairautesi on itse aiheutettu: et saa ilmaista hoitoa. Entäs sitten voin tai oivariinin käyttäjät. Kyllä rouvan rasvamaksa johtuu kotiin kannetusta levitteestä. Ei hoideta! Ja lisäksi lisätään veroprosenttia ilmaston tärvelemisestä. Olisi kuulkaas kannattanut skipata lehmä. Tosiasioiden kanssa tällä määräyksellä ei ole mitään tekemistä. Oletamme vain, että kansa tottelee ja kulkee kunnioittavasti kunkin trendin tahdissa. Dataa voidaan, niin kuin näet, verrattomasti käyttää hiilijalanjälkesi määrittämisessä. Kun tähän lisättä globalistien vaatima terveyspassi ja tuleva hiilipassi liikkumisen kontroilloimiseksi – oletkin kiikissä. Että kyllä jokainen jauhelihan murunen löydetään! Vai et muka voi syödä härkäpapua kihdin takia. Kyllä on otsaa valittaa ja keksiä tekosyitä. Eikö rouva tiedä, että kihti jos mikä on vääränlainen elintasosairaus. Hyi häpeää! Eikä tämä ole vielä tässä. Kun päättäjät katsovat, että ei ole sopivaa syödä noin paljon sokeria, laitetaan tilastoon hälytys, joka ei salli makean viemistä ulos kaupasta. Tulee vain koppava huomautus: kiintiönne on täysi. Odotapa vain uutta vuotta!


Katkon piti alkaa yhdeksältä. Kello on kohta lounasajassa ja sähköt päällä. Siinä on se hyvä puoli, että mummo viihtyy, koskapa sukkapuikot pysyvät sulina. Odottavan aika on pitkä – varsinkin silloin, kun on odotettava asiaa, jonka kanssa ei tahtoisi olla missään tekemisissä. Entäpä, jos ottaisin vain rennosti rallatellen!