432

17.03.2024

SUOJELUKÄSKY

Psalmi 91 on pelkäävän ihmisen psalmi! Se kattaa koko elämän. Ja se kertoo, että Herra antaa enkeleilleen sinua koskevan käskyn – suojella ja varjella sinua kaikilla teilläsi! Mikään vakuutus ei kata tätä kaikkea. Ja voin kokemuksesta kertoa, että Jumala ei etsi porsaanreikiä ja syitä olla kantamatta antamaansa vakuutusvastuuta.


Jumala ei kysele motivaatiota, miksi käännyt Hänen puoleensa. Jumalan tarjoama pelastus ja suoja on hyvin yksinkertaisiin vakuutusehtoihin kytketty: Koska hän riippuu Minussa kiinni, niin Minä hänet pelastan; Minä suojelen hänet, koska hän tuntee Minun nimeni. Hän huutaa minua avuksensa, ja Minä vastaan hänelle! Korkeimman olet sinä ottanut suojaksesi. Ei kohtaa sinua onnettomuus eikä vitsaus lähesty sinun majaasi.

- Herra on minun turvani ja linnani, Hän on minun Jumalani, johon minä turvaan!


Ja psalmi 92 jatkaa: Kuinka suuret ovat sinun tekosi Herra! Sinun ajatuksesi ovat ylen syvät. Järjetön mies ei tätä ymmärrä, eikä sitä älyä tomppeli. Jotakin on kuitenki tehtävissä. Me Jeesuksen seuraajat emme saa unohtaa puhua pelastuksestamme, kun meiltä sitä kysytään. Tässä tarkoitan toki iankaikkista osaa Taivaassa, mutta myös kaikkea sitä muuta arjen turvatarvetta, jossa meidän on lupa ja määrä elää. - Nyt on aika kertoa Jumalan suurista teoista keskellämme. Sana kuuluu ja kulkee, vaikka osa vastaanottajista nauraa ja pilkkaakin epäuskoisena. Annetaan Jumalan tehdä työnsä ja tehkäämme me osamme: olkaa aina valmiina vastaamaan; ei siis tarvitse itse lähteä toitottamaan, ellei uskalla tai halua. Monen meistä on valitettavasti käytävä läpi monet henkisen kasvun opit ja menetelmät, henkisyyden syvä olemus valheineen päivineen. Kun ne tyhjinä pettävät tositilanteessa, kääntyy kuin kääntyykin ihminen Jumalan puoleen huutelemaan. Siinä saattavat kertomuksemme Jumalan runsaasta avusta tulla mieleen ja tasoittaa tietä Hänen tykönsä tulemisessa.


Jumala kuulee aina ja vastaa aina! Erityisesti Hänen korvansa tarkkaavat Hänen omiaan, miten hän voisi heitä auttaa. Sana sanoo, että suurin on kaikkien palvelija. Jumala ei toimi vastoin Sanaansa: Hän totisesti palvelee aina ja joka paikassa. Palvellessaan Hän toimii monilla, juuri meille sopivimmilla tavoilla. Joskus Hän puhuu suoraan, joskus lähettämänsä ihmisen tai olosuhteen tai Sanansa kautta.

Aina ei kuitenkaa kuuluu mitään. Silloin Jumala haluaa, että Häneen kaiken turvatarpeemme osoittaen yksinkertaisesti kuljemme sitä tietä, jonkä Hän siihen paikkaan viitoittaa. Kun Hän on luvannut olla kanssamme aina – Hänen suurimman nimensä mukaisesti MINÄ OLEN - on Hän ihan niin kuin on kirjoitettukin. Elämällä eteen päin aika näyttää, että Herra tietää, mikä on meille parasta. Tulevina haastavina aikoina on turvallista tietää, että suojelukäsky on olemassa ja että meistä pidetään huolta. Ei tarvitse pelätä, että Taivaan voimavaroille käy niin kuin on valtion varoille käynyt!