Lähetetty Iltalehden mielipidepalstalle - Kaikilla naisilla on rintasyndrooma

Kuuma keskustelu rintojen suurennusleikkauksesta mielenterveyteen vedoten verovaroin herätti ajatuksia ja ehdotuksia! Voisittepa kuulla ne luottamukselliset keskustelut, joita naisväki käy rintaongelmista: minulla on kuin mäyräkoiran korvat, minulla taas kotitekoiset limput, olisipa minimelonit … Rinnat ovat läsnä koko elämänkaaren ajan ja aina väärän kokoisina ja näköisinä. Ehkäpä miehetkin saavat naistaa tätä tuskaa ylimääräisen estrogeenihaitan ja siihen liittyvän yllättävän rintojenkasvun seurauksena! Jo on maailma mallillaan, kun ärjyt siirtyvät peniskeskeisyydestä tuijottamaan omia tissejään!

Alakouluikäisenä Tuijalla oli tissit ha haa, kun vaatteeksi oli valittu nätti liivimekko etulapulla. Kouluvuodet katsoin kadehtien sivusta niitä tyttöjä, jotka pelkän etuvarustuksen liikahtelun takia saivat suosituimman pojan katseet. Oikea nollaus itsetunnolle tuli pienen Jussin juostessa saunasta kovaan ääneen kailottaen: meidän äidillä on pitkät tissit, mutta Tuijalla on kuin pojilla. Naisen ikä on kulunut turvautumalla ylöspuskeviin rintaliiveihin sillä toiveella, että kumppani ei turhautuisi todellisuuteen toppausten takia. Nyt jo elämänkaaren loppupuolella iloitsen sopusuhtaisuudesta – ylipaino on tehnyt tehtävänsä, ja radiologin kommentista epätavallisen kiinteän rintakudoksen takia; antakaas,kun katson vielä uudelleen!

Nyt kysynkin julkisesti kelalta, voinko saada 2-tyypin diabetesmahapiikit korvatuksi tai kokonaan ilmaiseksi mielenterveyteen vedoten. Erityislääkärin mielestä tarvitsen ne välttämättä, kelan mielestä en ole riittävän sairas. Piikit maksavat kokonaisen kuukauden eläkkeen vuodessa. Mielenterveyshaitta syntyy siitä, että joka kuukausi on huolesta hatarana, saako piikit apteekista kaikkien muiden menojen keskellä. Toinen katsoo peiliin, toinen ennenaikaiseen hautaan. Siksi rohkenen ehdottaa, että eikö terveiden, mielenterveyteen vetoavien kauneusleikattavien tarpeita voisi lainottaa valtion tuella kuin arava-asuntoja ikään. Näin syntyisi tasaus: mielenterveys säilyisi ja ongelma ratkeaisi. Mitäs siitä, jos vuosia kuluu rintamaksuja maksettaessa, mielessähän ne ovat muutenkin!

Jaa tämä sivu