417

27.02.2024

KYYHKYN KOSKETUS

Tervetuloa kyyhky, jokaiseen kotiin, niemeen ja notkelmaan. Kyyhkyn sanoma kytkeytyy rauhaan, mutta ennen muuta se on Pyhän Hengen, Puolustajaksi meille taivaasta lähetetyn Jumalan Hengen vertauskuva. Pyhä Henki liikkuu keskuudessamme: toiset se sinetöi Taivaan kansalaisiksi, Jumalan omiksi, toiset eivät vielä ole antaneet lupaa Kyyhkyn koskettaa. Mutta niille, jotka ottivan sen vastaan, Jumalan antoi voiman tulla taivaskansalaisiksi. Ja kaikesta ihmisjärkeilystä huolimatta, Jumala itse on voimallinen päättämään sen hyvän työn meissä, jonka Hän on aloittanutkin. Me emme räpistele yksin vaan Kaikkivaltiaan Jumalan kanssa.


Suomessa päättäjätkin kyselevät ja ihmettelevät, että mitä tässä maassa oikein tapahtuu. Heidänhän se kyllä pitäisi päätöksineen tietää, mutta kovin näyttävät hämmentyneiltä. Savossa todetaan epäjärjestyksen tilasta, että sekoaa kuin Summanen housuihinsa: silloin ovat asiat sekaisin, kun mies ei saa edes housuja jalkaansa. Saattaa olla näin tai saattaa olla olematta. Raamatussa on kuitenkin kuvauksia siitä, miten Jumala sallii sekaannuksen ja epäjärjestyksen silloin, kun ihmiset eivät enää ota huomioon Häntä ja Hänen tahtoaan. Sekaannus on kuin viimeinen varoitus siitä, että Herra ottaa lopulta suojelevan kätensä pois ja antaa kuin antaakiin ihmisen viisaudessaan ja ylpeydessään selvitä yksin sotkujensa kanssa. Siitä ei hyvä seuraa! Ja eivätkö ongelmamme jo todista tapahtumien kulusta sekasorron suuntaan.


Ihminen ilman Jumalan tuntemista on pelottava peluri. Eikö juuri äskeismenneisyyden koronatilanne opettanut meitä, että ihminen on valmis mihin tahansa. Koronan aikaan rikottiin kaikki ihmisystävällisyyden normit ja moraali. Vanhukset eristettiin, myös lapset koulusta ja kavereista. Määrättiin ja pakotettiin vastoin ihmisen omaa tahtoa ja valintaa. Ja nyt maailman suuret yrittävät osoittaa toisilleen, oliko oikeutusta vai ei, auttoiko rokote vai tekikö päinvastoin. Kunpa Jumala ei vetäisi suojelevaa ja varjelevaa kättänsä elämämme yltä. Liian harva pyytää Jumalalta viisautta. Elämämme voi jäädä opportunistien valtaan ja vaikutukseen!


Hiljaisia hiekkateitä ajellessa saattaa metsäkyyhkynen lentää auton tekemää matkaa seuraten. Kävellessä saa kuulla se kujerruksen, vaikka ei lintua näkisikään. Minulle se on muistus turvasta ja vahvasta Jumalan linnoituksesta, joss elän ja olen koko maanpäällisen vaellukseni ajan. Kyyhky muistuttaa myös valinnoista. Se on kuin rukous, että anna Herra minun valita oikein. Sillä juuri väärät valinnat ja niiden seuraukset tekevät elämästämme sellaista, mitä emme ole tahtoneet emmekä käsittäneet. Domino-efekti jatkaa kaatumista hyvään tai pahaan; oman vähäisen viisautemme ansiosta yleensä pahaan tai ainakin arveluttavaan.