08.09.2023

POLTTOPISTEESSÄ

Hyviä uutisia ja huonoja! Uuden sähkösopimuksen solmimisen haasteet ovat edessä ja käsittelyssä niin kuin lukemattomilla muillakin kuluttajilla. Hinta nousee. Eikä ole varaa rakennuttaa tulisijaa eikä ostaa aurinkopaneeleja. Siksi siis vain kylmän viileästi maksat. Totisesti kylmän viileästi. Turjottakaa vahvat vaatteet päällä kotonakin. Eipä kulu aikaa ulospukeutumisessa.


Hyvät uutiset liittyvät aivojen kuntoon ja muistiin. Prismadokumentin mukaan aivoille annettavat haasteet tekevät hyvää, ja vaikka ihmisen vanhuus näkyy päältä, aivot voivat olla kuin nuorena ikään. Hapensaannin heikentäminen hetkeksi tai paasto auttavat aivoja puolustautumaan ja pitämään reaktionopeuden reilassa. Mutta sitten tavallinen kävely ja pienet sprintit maitohapoille asti tekevät hyvää. Uuden oppiminen ja sen mukana tulevat haasteet ovat tuikitarpeellisia. Elinikäinen oppiminen ei siis ole pötypuhetta. Aloitan ehkä uuden harrastuksen! Stressin hallinta on polttopisteessä. Hellä musiikki auttaa. Ja meditoinnin merkitystä korostetaan. Itse en meditoi – vaan rukoilen. Rukoilu ei ole suorittamista ja paapatusta, vaan hiljaista Jumalan kasvojen etsimistä ja yhteyden pitämistä. Meditoija tyhjentää itsensä, rukoilija täyttää taivaallisilla. Sopii valita ihan itse. Mindfullnessia ehdotetaan niin kuin aina jotakin trendiparannusta. Itse olen saanut parhaan mahdollisen olon hiljaisuudessa. Kyselen ensin Herraltani, että onhan nyt kaikki hyvin Sinun ja minun välillä. Sitten saatan ajatella huolia, joihin tarvittaisiin taivaan puuttumista. Kiitän, jos suinkin jaksan kaikesta hyvästä ja kauniista. Ja odotan tervehdystä Taivaasta. Vaikka sitä ei aina tulisikaan, Jumalan kämmenellä on hyvä olla.


Kylmää kyytiä lupaa presidenttimmekin. Ydinsodan uhka on lähempänä kuin koskaan. Itse yritän oppia Ilmestyskirjaa ja sen sanomaa tulkinneita viisaita. Näyttää siltä, että ydinsota käydään loppuhuipennuksissa, ei siis ihan vielä. Mutta kärsimystä ja vaivaa on luvassa! Ajatelkaa nyt ukrainalaisiakin! Arjen tuska omista rakkaista ja olemassaolosta käy kyllä pienestä sodasta luodeista ja pommeista puhumattakaan. Me tarvitsemme henkilökohtaisen, sisäisen perusturvallisuuden kasvamista ja kehittymistä. Olen elänyt koettelemusten täyteistä aikaa koko elämäni. Pienin askelin olen oppinut luottamaan Kaikkivaltiaaseen. Hän ottaa kuulkaa osaa arkeemme. Suuri Jumala palvelee nurisematta ja palkkiotta luomaansa ihmistä kaikissa mahdollisissa asioissa ja tilanteissa. Olen sataprosenttisesti riippuvainen Jumalasta. Se on hyvä riippuvuus se!


Ja jos politiikan päivittäminen tarvitsee ohjeitani – Sanna Marin pitää päästää vapaaksi. Uskon vahvasti, että täysin toisaalle motivoitunut henkilö ei tee työtään täysillä olosuhteissa, johon hänet velvoitetaan tai pakotetaan. Eduskunta ei yhtä naista kaipaa ja tuleehan Marinin tilalle toinen tehtäviä suorittamaan. Sanna Marin käyttää itse luutaa, jolla haluaa elämäänsä uutta alkua. Mitäpä voisimme siihen sanoa. Lukemattomat äänestäjät saivat oppitunnin lojaalisuudesta ja antavat palautetta sitten seuraavissa vaaleissa. Kaikkea hyvää hänelle! Mutta kyllä juttu on niin, että motivaatio pyörittää koko maailman inhimillisiä rattaita. Olenkin ryhtynyt kysymään itseltäni: miksi teen niin tai näin ja mitä tekemistä en ole huomannut ollenkaan. Aloitin siis jo joulusiivouksen, jota muuten ei tehdä milloinkaan. Mikä saa minut tekemään, mikä saa ajattelemaan isosti tai pienesti. Jollei löydy hyvää syytä tai perustetta, on aika suunnistaa uusille väylille. Purjetuulta vain kaikille muillekin motivaationavigointiin!