09.12.2023

LAHJOJEN LAHJA

Tänä vuonna kansalaiset ovat panostaneet toistensa auttamiseen. Lähetä viesti: lahjoita, soita tai anna tavaralahja marketin keräykseen. Katselin kyynelsilmin pientä lasta, joka ojensi valitsemaansa suklaalevyä diakoniakeräykseen. Isä saatteli lahjoittajaa. Mikä mahtava opetushetki hyvästä, jonka moni voi tehdä. Mietin, mitä voisin antaa toiselle, jos minulla ei ole rahaa eikä tavaraa. Tällaisia asioita löytyy minun listastani. Haluaisinpa kuulla, mitä sinä suosittelet!


Kaikille joulun valmistajille tahtoisin antaa hengähdystauon. Retkahda ja rellota. Älä ota rennosti valmistautumalla ensin meditatiiviseen hetkeen tai ohjelmoituun rentoutukseen. Rojahda nojatuoliin ja sillä siisti! Ummista silmät ja ota supernokoset. Viidentoista minuutin karkumatka kaikesta virkistää niin, että huomaat taas hommien sujuvan. Tällä lahjalla on nimikin. Se on leporello!


Toinen käärö sisältää laulun, jonka jokainen voi googlettaa ja hyvin moni osaa sen ulkoakin. ”Sama vanha ristinpuu, kaiken ylle kaareutuu – ei kestä mikään muu”! Maan vaivatut ja vaivaiset. Tämän laulun kohdan omistan itselleni oikein tositarkoituksella. Siinä Jumalamme ja Vapahtajamme lausuu: ”armahdetaan, tänään kahleistaan”. Mitä muuta ihminen tarvitsee niin kovin kuin kahleiden karisemista! Joillakin on taipumus kehittyä oikein kahlekuninkaaksi – kilpailemmehan kaikessa, toiset taistelevat kuka isompien kuka pienempien kärsimysten kanssa. Haluatko, että Jeesus katkaisee sinunkin kahleesi? Ei ole sellaista palloa jalassa eikä rannetta paksua kettinkiä kaulassa etteikö Herramme hoitelisi sitä pois. Ei ole – vaikka sisimpäsi saattaa sinulle niin uskotellakin!


Lahjojen lahja on ikuinen ja muuttumaton. Et voi arvostella etkä arvioida sitä ulkopuolelta. Sinun on aukaistava itse tämä ihmeellinen käärö! Yritämme pelastaa luonnon ennallistamalla sitä, näinä aikoina jopa yhdeksän miljardin tarvebudjetilla. Ennallistaa tarkoittaa luonnossakin sitä, että palaamme parhaaseen mahdolliseen alkuun, lähtökohtaan. Kaikki se tuho ja turmelus, joka luontoa on kohdannut voidaan poistaa ja parantaa. Ihminen luomakunnan kruununa tarvitsee samaa käsittelyä. Yritämme kovasti tehdä itsestämme parempia, kauniimpia ja terveempiä. Mutta sanopa se – miten sokea sokeain taluttaja voisi onnistua tällaisesta urakasta. Tulokset sen todistavat: ei mitenkään.

Tämän takia Jumala pyytää meiltä: antakaa pelastaa itsenne. Kaikkivaltias Jumala elää keskellämme ja nöyrästi pyytää, että ottaisimme pelastuksen vastaan. Kaikki apu on valmiina, jos vain otat sen, mitä sinulle tarjotaan. Tule tänne raskautettu ja raadeltu; Minä annan sinulle levon. Tule sellaisena kuin olet ja aloita kanssani muutosprosessi siihen, millaiseksi sinut loin. Ennallistu ja eheydy!


Tämä toteamus kai pilaa koko kauniin tekstin, mutta en taida voida olla sanomatta sitä. Eikö olekin niin, että itse ja monet muut kaikkein kamalimman koettelemuksen kohdalla parahtavat, että auta nyt, jos olet olemassa. Tämä huuto on poispyyhkimätön 112-hätäsoitto Taivaaseen. Se on sieluun kirjoitettu, vaikka niin monesti muutoin tarpeettomaksi todisteltu. Huutakaa nyt hyvät ihmiset! Tutki omaa tilaasi. Kamalinta, mitä voin ajatella on, että ihminen jääräpäisyyttään ja pelkästä perinteestä ja periaatteesta pitää kiinni menolipustaan helvettiin. Kun on alamäki, antaa mennä vaan. Ei hyvä ystävä. Laitetaan menoon pönkkä siihen asti, kun olotila korjaantuu. Kun omat voimasi loppuvat, Jumala vasta aloittaa työnäytteensä. Tervetuloa Taivas jo tänne maan päälle. Taivaspolkuja on sitten hyvä tallata täältä perille asti!