02.08.2023

SILKKIÄ VAAN

Nyt napsahti sukulaissedän puhelinkameraan huippuhieno otos! Ja kun tervehdystekstissä vielä muistutettiin, että sateenkaaren päässä piilottelee aarre, joka näin kuvassa rantautuu viestin saajalle – voi veljet mikä ilo silmälle ja sydämelle. Ei vedä mikään taiteen laji vertaa luonnon maalauksille ja performanseille. Joskus onnistaa, vaikka kameran kanssa luonto leikkii – ota kiinni jos saat.


Aarteita tässä kaipaa yksi ja toinen. Kävin kultasepänliikkeessä. Tuttu yrittäjäpariskunta kertoi, että ihmiset ovat kovassa rahapulassa. Hekin ostavat pikkukaupungissaaan arvometallia, lähinnä kultaa tuhansilla euroilla viikossa. Viisaat ihmiset! Sana sanoo, että tulee hyvinkin aika, jolloin ihmiset heittävät kultansa ja aarteensa katuojaan saadakseen palasen leipää ja turvaa itselleen ja perheelleen. Sitä mitä ei saa mukaansa iäisyysmatkalle kannattaa panna käyttöön silloin, kun ei ole vielä liian myöhäistä. Talousahdingossa oleville on huojentavaa tietää, että samassa sopassa on lukemattomia ja ihan erilaisia ihmisiä. Ihan sama, puuttuuko miljoonamieheltä miljoona vai eläkeläiseltä satanen. Puute on puutetta kaikissa mittasuhteissa.


Puutteesta puheen ollen olen ollut yhteydessä kansanedustajiin ja hallitukseen, että etsisivät nopeita keinoja auttaa ahdingossa olevia. Pankit tekevät nyt huipputulosta. Eikö millään voisi antaa varattomille paria ylimääräistä lyhennysvapaata, kun se ei maksa pankeille mitään ja puutteessa olevat saisivat asioitaan järjestykseen. Meillä on puute hyvästä tahdosta sen jokaisella tasolla. Ja jotta ei tarvitsisi saada aikaan tärkeitä asioita – kansanedustajat kaivelevat toistensa sanomisia ja kirjoituksia vuosien takaa. Hölmöläisten hommaa tai sitten vitiviisaiden. Jos on tarkoituskin olla tosiasiallisesti auttamatta, omien rivien sotkeminen vie kansalaisten huomion tosiasioista toisaalle. Vaan kyllä juttu on niin, että jatkuvasti lypsävä ja vähällä autettu on kansantaloudellisestikin kestävämpää kuin kertalaakista tapettu. Organisoikaa velallisten kiertotalous! Vaikka johan olette osin maaliin päässeetkiin. Tällä talouspolitiikalla velalliset eivät ainakaan lopu!


Arkisten huolten keskellä on oikeastaan lohdullista katsoa ja tuntea, miten elimistö auttaa itseään toivottomissa tilanteissa. No adrenaliinin vaikutuksen tietää jokainen, mutta se on kuta kuinkin lyhytkestoista, ja jatkuvana piikkinä se tappaa stressiin. Niin, täysin selittömättömästä syystä pää lauleskelee vaan, että elämä se on kuin silkkiä vaan, sylillisen ottaisin kerrallaan … Vanha viisu vie ahdistuksen oikeisiin mittasuhteisiin. Kun saamme olla joten kuten terveitä ja yhdessä – iloitaan ja riemuitaan ongelmia suurempien asioiden oikeasta tilasta. Onhan päivä vielä huomennakin!