Tämän tolppatekstin pitäisi päätyä Guinnesin ennätysten kirjaan pisimpään ihmisiä kohdanneena julkisena kysymyksenä. Muistan nämä tekstit lapsuudesta asti. Iän karttuessa olen niiden kohdalla ehtinyt kiusaantua, hämmentyä, tuntea myötähäpeää:eikö sitä voisi sivistyneemmin! Ja lopulta koko tunnekirjon läpikäyneenä todeta, että ei kai sitä parane muuta kuin kysyä ihan suoraan. Asian vastustajille tolppateksti on antanut aiheen pilkkaan ja kiusaan: mokomat uskovat, jotka vielä sotkevat ympäristönkin. Joka tapauksessa tekstit ovat taas kokeneet uudelleentulemisen: puhtoinen paperi, pitävät nastat ja ikikysymys on esillä tällekin sukupolvelle esitettäväksi!

Jeesuksen paluu omiaan noutamaan tuulissa ja pilvissä: yksi otetaan ja toinen jätetään, olivatpa ihmiset milaisissa arkisissa askareissa tahansa – on yksi nauretuimmista asioista aikojen saatossa. Höpö, höpö! Mutta kai naurajakin sentään itsesäilytysvaistonsa ohjaamana tekee turvatarkastuksen: entä jos se sittenkin on totta.

Tyvestä puuhun noustaan! Tavallista tanteretta tallaavat ovat tähän mennessä kokeneet iankaikkisuuden tulemisen kahdalleen kuolemassa. Miksi luulet Raamatun näkökulman olevan: varjele meidät pahalta äkkikuolemalta? Siksi tietenkin, että elleivät taivasasiat ole hallussa, paha äkkikuolema ei jätä viimeistä mahdollisuutta tehdä asioille tarpeellisia korjausliikkeitä.

Entäpä se tuuliin ja pilviin nouseminen? Uskon siihen – ihan totta! Koska Raamattuun kirjatut ennen tätä tapahtumaa toteutuvat asiat ovat jo valmiina – saattaa yllätys kohdata meitä itse asiassa milloin vain. Se sukupolvi, joka on nähnyt Israelin valtion synnyn, ehtii nähdä loputkin! Ajattelin oman elämän ilohetkinä, että kuka sitä täältä pois haluaa, ihanista asioista. Toisenlaisiin ajatuksiin kääntyminen ei johdu vanhuudesta ja vaivoista vaan maailman mahdottomaksi muuttumisesta. Tiellä kulkiessa ja uutisia lukiessa ei ehdi muuta kuin huutaa taivasta pitämään huolta ennen kaikkea täysin syyttömistä lapsista, sitten kaikista kärsivistä lähimmäisistä.

Elämämme tärkein TAHDON on valinta Jeesuksen joukkoihin siirtymisestä. Ihan niin kuin meille on opettettu inhimillisestä rakkaudesta, että se ei ole tunnekuohu vaan valinta – opetetaan meille Raamatussa, että valitse Jeesus tai hänen vastustajansa, välivaihtoehtoja ei ole olemassa. Isoon kirjaan on kirjoitettu: antakaa pelastaa itsenne! Maailmassa tarvitset pelastusta nälästä ja maksamattomista laskuista, aina yhtä innokkaana mukaan tuppautuvasta masennuksesta, pelkojen kaiken kattavasta kirjosta, sairaudesta, yksinäisyydestä … Ja mitä taas taivasmatkaan tulee, tarvitset pelastusta synnistä ja syyllisyydestä. Kumma juttu: kun katsoo kuolemaa silmästä silmään alkaa yhtä äkkiä haluta pyhyyttä ja puhtautta. Pyhyys ja puhtaus on ihmisen sisäänkirjattu tarve, koska Jumala sanoo luodulleen: ole pyhä, sillä minäkin olen Pyhä. Taivaskelpoista pyhyyttä voi saada vain Jeesukselta rahatta ja maksutta. Siitä vain pyytämään ja vastaanottamaan ilman ihmisen keksimiä lisävelvoitteita. Sama vanha ristinpuu, kaiken yllä kaareutuu – tänäkin päivänä.

Jaa tämä sivu