07.06.2023

KARKKIKEINU

Lapsena laulettiin, että heilu keinuni korkealle! Nyt menee pelkäksi hyräilyksi: panehan pylkkästen patiolla keinukaveri tasaista tahtia ja turvallisesti. Hevoskastanjasisko kysyi, että pitääkö kaiken aina olla mustaa tai valkoista. No nyt ei ole: maalattiin karkkikeinu. Makeudestaan huolimatta tai ehkä juuri siitä syystä ilman sokerihumalaa tämä lääkinnällinen laite antaa makoisat päiväunet.

Kiikuttaminen lisää jalkojen verenkiertoa ja nuppipää saa ottaa nokoset. Hieno vehje kerta kaikkiaan. Ja kun sen pläjäyttää eksoottisen väriseksi, voi kuvitella matkaavansa maailman eri kolkissa ilman matkustamisen haittoja ja vaivoja. Keinukombinaatio kulttuurista terapiaan. Eipä olekaan elämä enää kiikun kaakun!


Huolet eivät hellitä kesäkautenakaan. Elämä on jatkuva prosessi uskon ja luottamuksen koulua sanotaan kokemuksen rintaäänellä. Kärsivällisyyttä koeteltaessa kurotetaan kohti tulevaisuutta ja toivoa. Orvokit opettivat: varjon puolella on kasvettava korkeammalle, jotta kukka saisi säteiden syleilyn. Korkeammalle siis ystävät! Ja yhtä aikaa matalammalle. Paras saarna on oman elämän antama saarna. Lue kirjaa päinvastaisessa järjestyksessä. Onko Jumala hyljännyt sinut huolinesi eilen ja sitä paljon aikaisemmin? Ei ole! Miksi hylkäisi nytkään! Jumala pyytää sinua odottamaan sopivinta aikaa, ei kieltoa eikä kiusaa. Herra haluaa sinunkin istahtavan taivaalliseen karkkikeinuun: Jumalan Isän syliin käpertymällä. Puhele ja kuuntele siinä turvallisessa sylissä, josta ei heitetä pois eikä sanota, että aika loppui. Pälpätä kaikki, mikä mieltä painaa ja kiitä, jos olet saanut siihen voimia ja aihetta. Pälpätä rauhassa niin kauan, että helpottaa. Isän käsi ei ole koskaan liian lyhyt auttamaan eikä Hänen aikansa ole kortilla.


Vaikein läksy on tämä: Jumala antaa aina tarpeeseen, ei varastoon, oikean vastauksen oikeaan asiaan ja juuri oikeaan aikaan. Miten se opetus nyt menikään. Kun ihmisellä on varastot täynnä, hän tuppaa lyömään rintoihinsa ja nauttimaan kaikesta hyvästä. No eihän siinä mitään pahaa ole. Mutta siinä on, että omavaraisuus saa unohtamaan Jumalan, joka voi sanoa sinulle milloin haluaa, että kuulepa ystävä hyvä, huomenna sinä kuolet, toimita siis talosi! Omaisuuteen turvautuminen ei ole ongelmatonta. Ongelmatonta on vain Jumalaan turvautuminen. Meille on annettu lupaus kaikesta mitä tarvitsemme siinä henkilökohtaisessa suhteessa, joka on solmittu Taivaan ja ihmisen välille. Ilman varastoja siis pärjää vieläkin paremmin, jos ottaa vastaan uskon lahjan muistaa sinapinsiementä, jonka avulla voi siirtää vuoria veteen tai ihan minne tahansa. Ylipääsemättömiä vuoriahan ne ovat monet omat ongelmat. Ei tuijoteta niitä vaan ulospääsyn luvattuja mahdollisuuksia!