Turvaverkko! Päätin, että en enää puutu teksteissäni korona-asioihin, mutta taitaa käydä pakosta toisin. Ihminen ei itse yrityksistään huolimatta näytä onnistuvan epidemian hoidossa. Hämmennys ja hätäännys kasvavat kaikkensa yrittäneiden silmien edessä. Kun luullaan edistyneemme, uusi notkahdus ja uudet ongelmat ovat edessä. Väsyneet vääntäjät putoavat samaan kuoppaan kuin monet muutkin ihmissuvun historiassa. Kun tieto ja taitio loppuvat, on parasta ryhtyä etsimään syyllisiä! Kuvio on nyt tämä: Pääministeri on sivistyneellä tukkanuottasella THL:n kanssa. Ja rokottamattomat saavat kuulla kamalan kunniansa ollessaan kaiken pahan alku ja juuri. Heille painetaan poltinmerkki otsaan tai ommellaan merkki hihaan. Historia toistaa itseään.

Toistanpahan nyt vain vaikka olisi muutakin kirjoitettavaa. Herra sanoi minulle, että Pyydä, että Minä kutsun koronan pois! Kaikkivaltias siis antoi neuvon pelastumiseen tästä tuskasta. Ja huomaa, että Hän ei sanonut lähettääneensä tätä vitsausta – vaan, että Hänellä on valta ja taito taudin taltuttamiseen. Ja toiselta kantilta, neuvo ei ole vain Sanan saajalle, vaan välitettäväksi kaikille, joilla on korvat kuulla. Herra arvostaa kuuliaisuutta enemmän kuin mitään muuta uhrausta. Siksi kirjoitin arkkipiispalle, että eikö hän voisi käyttää hengellistä arvovaltaansa kansallisen koronarukoushetken järjestämiseen. Kansa Kaikkivaltiaan vastaanotolle nöyrästi kertomaan, että nyt ei itse selvitä. Arkkipiispan yksityisavustaja vastasi, että meillä täällä ei nyt ole sellaisia suunnitelmia. Herra antaa neuvot arvottomille, jotta voiton saapuessa emme voisi katsoa yhteenkään ihmiseen, vaan että meidän on tunnustettava, että apu tuli Jumalalta!

Nyt on jo nostatettu kansa kansaa vastaan, kun pääministerikin sanoo, että ei hän voi mitään sille, että jotkut eivät ota rokotetta. Nerokas veto! Huumorin tähän soppaan tuo asiantuntijat, jotka kehottavat jakamaan ämpäreitä, pitsaa, mopobensaa, mitä vain kaikille niille, jotka osallistuvat 80 % rokotekattavuustalkoisiin. Uskallan sanoa, että kattavuustavoitteen saapuessa olemme yhä samassa liemessä. Siksi lasten ja nuorten suhteen keskusteltu koronapassipakko harrastuksiin tuntuu erityisen raa´alta. Kiristys, uhkaus ja lahjonta eivät nyt riitä.

Taistelun tiimellyksessä joiltakin pettää hermo. Muista nyt kuitenkin, että ei tarvitse olla huippuosaaja, kun voi uskoa, että tautia voi kantaa ja levittää yhtä hyvin rokotettu kuin rokottamaton. Siksi rokotettu, oireeton taudinkantaja on itse asiassa turvallisuusriski muita kohtaan! Rokotteen suoja pienenee koko ajan, kun saamme lisää tietoa. Otanko siis rokotteen riskillä, että saan harvinaisen sairauden vai sinnittelenkö ilman, koska kahden kuukauden suoja on hyttysenpissi Itämeressä. Annanko siis rokottaa itseäni yhä uudelleen tietämättä miten tässä pitkällä viiveellä käy. Pitkäaikaisvaikutukset ovat vielä tuntemattomia. No rokotettuna voi käydä huonostikin: heitäkin löytyy sairaalan potilasosastoilta! Ja kun tilannetta tarkastellaan maailman mittakaavassa, muutama rokottamaton Suomessa naurattaa valtavia ihmismääriä kehittyvissä maissa, joissa on vielä niitäkin, jotka eivät ymmärrä koronasta yhtään mitään. Onko kukaan laskenut käyvätkö tasauspuntit tasan rokotettujen ja rokottamattomien kesken. Rokottamattomia suomalaisia syytetään nyt miljardin lisälaskun aiheuttamisesta yhteiskunnalle. Paljonko maksavat yhä uudelleen toistettavat rokotukset ja muu meno tämän taudin kanssa kamppailtaessa. Ja mikä koronapassien uusimisien tuska ja vaiva. Lapset eivät saa passia netistä ilman pankkitunnuksia eikä heillä ole sellaisia ja kaikkien on tehtävä testejä ja muuta touhua, että passi olisi voimassa ...

Kukaan ei tiettävästi ole kuollut murheeseen, että ei pääse ravintolaan kieli poskella retostamaan. Eikä pahan mielen lisäksi osattomuus urheilukatsomon iloista ole vienyt ketään perikatoon. Näytti jo hetken siltä, että oikein suojautuneina pienissä porukoissa voi nauttia toisten seurasta. Ravintolat voivat myydä herkkuja kotiin vietäväksi ja heitä kai auttanemme muutenkin. Taide, kulttuuri ja viihde: eikö nyt voisi korvata TV-uusintoja ostamalla kotimaista viihdetyötä alan ihmisten tukemiseksi. No, mutta tämä kaikki on puuhastelua sen tosiasian rinnalla, että meille on tarjottu pelastusta koronasta. Ymmärränhän minä, että Jumalasta irtaantuneiden on kamalan hankala uskoa koko puheeseen. Mutta minäpä kysynkin näin: Jos sinulla on mahdollisuus voittaa miljoona, etkö käyttäisi viimeistä oljenkortta kysymällä yleisöltä siitäkin huolimatta, että et ihan yksin uskaltanut kohdata voiton riskiä. Korresta kiinni kaverit. Ja pyydetään samalla, että pitkäaikaisvaikutukset eivät vie kansalta jalkoja alta eivätkä lapset joudu minkäänlaiseen vaaraan tai ahdinkoon!

Jaa tämä sivu