01.12.2023

PAHAN ILMAN LINTU

Kautta vuosisatojen lienemme sanoneet, että henkilö, joka tuo tullessaan riitaa ja levottomuutta – on varsinainen pahan ilman lintu! Kohtaaminen ei ole miellyttävä tai ainakin on oltava koko ajan varuillaan. Tässä on kysymys huonosta käyttäytymisestä ja huonosta vuorovaikutustaidosta. Nyt, kun uushenkisyys kaikkine variaatioineen on vallannut myös koko kristillisen maailman , emme puhu vain ”linnuista”, vaan paljon vaarallisemmasta asiasta. Luin uutisen, jonka mukaan kaksi luterilaista pappia auttaa riivattuja ajamalla heistä pahoja henkiä, demoneita. Kirkkokin näyttää polarisoituneen: toiset tekevät palvelutyötä syvässä päädyssä, toiset eivät itsekään usko muuhun kuin kristilliseen tapakulttuuriin.


Sanan mukaan, että voisi uskoa Jumalaan, täytyy uskoa myös siihen, että Hän totisesti on. Sama koskee vastustajan henkimaailmaa: jotta voisi taistella ja vapauttaa pahoista henkivalloista, täytyy uskoa ja tietää, että niitä todellakin on. Raamattu puhuu henkien erottamisen armolahjasta. Tätä lahjaa tarvitaan välttämättä, jotta voidaan luodata ne vaikuttimet, joiden perusteella ihmiset toimivat. Koska vastustaja on hämäyksen mestari, tarvitaan taivaallista tietoa siitä, mistä lähteestä asiat milloinkin kumpuavat.


Okkultismia voisi kutsua pahojen henkivaltojen kanssa vietetyksi ajaksi. Näiden kanssa olemme heikoilla ja häviämme varmasti omien voimiemme varassa. Saatana ja sen henkimaailma ei kavahda mitään muuta kuin Jeesuksen nimeä ja Hänen vertaan. Paha ei kestä kuulla sanoja Jeesuksen nimessä ja veressä. Tämä on ainut taisteluase, jonka varassa voimme toimia pahaa vastaan ja olla turvassa. Raamattua lukevalle pahojen henkien toiminta on ilmiselvä asia. Jeesuskin auttoi ihmisiä ajamalla heistä ulos riivaajia.


Me hämmästelemme lasten ja nuorten tunnekylmyyttä ja suoranaista väkivaltaa toisiaan kohtaan.

Me hukumme pornografiaan ja kaiken maailman perversioihin. Me tapamme, varastamme ja valehtelemme. Kummastako lähteestä luulisit näiden asioiden kumpuavan: pahan maailmasta vai Jumalan valtakunnasta! Hedelmistään puu tunnetaan. Mistä lähteestä syöt, siltä alat näyttää sisäisesti ja tekojen tasolla. Tämä ei ole leikkiä. Et ole taikauskoinen ja siitä huolimatta koputat puuta!


Opetuslasten kanssa käyty keskustelu on huomion arvoinen asia. Mutta Herra, mehän paransimme sairaita ja ajoimme ihmisistä pahoja henkiä. Jeeuksen vastaus vakavoittaa: menkää pois, minä en tunne teitä.

Tässä on kysymys auttajana toimivan ihmisen omasta asemasta jumalasuhteessa. On oltava Jeesuksen pelastama ja elettävä Veren voimassa ja suojassa. Ihmeteot eivät ole tärkeimpiä, vaan ainoastaan auttajan läheinen pelastus- ja pyhityssuhde Jumalan kanssa. On pyydettävä johdatusta, kenen käsien alle olemme menossa siunattaviksi. Auttajan on oltava Kristus-kalliolla, jotta auktoriteetti riittäisi henkivaltojen kohtaamiseen. Turvallinen auttaja johdattaa itsensä ja autettavansa aina ensin Jeesuksen veren suojaan ja turvaan ja vasta sen jälkeen ryhtyy kanavaksi Jumalan toiminnalle. Ihminen ei aja ulos riivaa, vaan Jeesus kauttamme tekee sen!