12.03.2023

JOHAN NYT ON MARKKINAT!

Ruksattakoon tiedoksi, että kirjoitan norotoipilaana. Voi olla, että tekstin järjekkyys ja kärjekkyys johtuu nestehukasta ja rajoitetusta ymmärryksestä. Siitä huolimatta muiden patojen sulkeuduttua avaan ajatusten ja tuskanhuutojen vuon.


Lapsosen kangaskassi ylipiirrettyine sateenkaarineen ja sukupuolimäärineen roikkuu kuin surullinen silmäpussi kansallisen käsityskykymme kasvoissa! Monenko lapsen kasvua on ravisteltu sen takia, että koulutyön arvioinnissa tasa-arvovaltuuitetulla ei ollut selkärankaa sanoa, että nämä jutut hoidetaan koulun sisällä. Moniko lapsi on ihmeissään vanhemmasta, joka raivona omaa agendaa ajaakseen talloo myös lapsensa koulun käymisen ja turvallisen oppimisen yli? Missä on kasvatusvastuu koulun opettajilla ja erityisesti rehtorilla. Heillä ei ole lupa mennä kenenkään selän taakse piiloon saadakseen työskentelyrauhaa vihaiselta vanhemmalta. Maankuulu kauppakassi olisi antanut mahdollisuuden monipuoliseen oppimiseen. Nyt siitä tehtiin mylläkkä ja joku jossakin pelkää oikeuskäsittelyä. Lapsi kärsii. Isää pitäisi totella ja opettajaa uskoa.


Välikirjoitus! Juttu on niin, että pitäisi päättää kenen sateenkaari itse asiassa on. Sateekaarivähemmistö on napannut sen tunnuksekseen – vaan kuulkaapa, kuulkaa. Sateenkaaren ikivanha tarkoitus löytyy kyllä valitettavasti Raamatusta. Jumala laittoi sateenkaaren merkiksi ja lupaukseksi ihmisille, että Hän ei enää koskaaa hävitä koko ihmiskuntaa veden paljoudella. Toista vedenpaisumusta ei siis tule, tulvia ja hyökyjä kyllä. Sateenkaari kuuluu siis koko ihmiskunnalle. Sitä ei voi omia yksikään vähemmistö eikä enemmistökään! Sateenkaari kuuluu kaikille niin luonnonilmiönä kuin lupauksen symbolinakin.


Miten olisi näin? Rauhaisa kasvatuskeskustelu tähän malliin. Onko sinusta tärkeätä, että arvostamme kaikkia ihmisiä. On! Tarvitseeko kaikkia ihmisiä rakastaa? Ei, mutta on hyvä ja toivottavaa, että kaikenlaisten ihmisten kanssa tullaan toimeen ja hoidetaan yhteisiä asioita. Erilainen saa olla, mutta ei ilkeä eikä röyhkeä. Miten sinun mielestäsi pitäisi toimia, jos joku asia tekeee erityisen pahan mielen toiselle ihmiselle? Voisitko tulla vastaan ja jättää pahaa mieltä aiheuttavan asian tekemättä? Kyllä kai! Kuulehan. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, kassipiirustuksesi aiheuttaa monelle pahaa mieltä. Itse asiassa piirros voidaan tulkita Suomen nykyisen lain vastaiseksi. Silloin se on rangaistavakin teko. Sinua ei uhkaa mikään. Voisitko kuitenkin ajatella, että voisit muuttaa piirrosta vaikka niin, että se sopisi kaikille ja olisi iloksi, kun kannat sitä kauppamatkalla. Joo! Muutan tekstin : ei sadetta! Toivon aurinkoista kesää kaikille! Hieno juttu. Sinulla on ajatukset kohdallaan ja lämmin sydän. Kiitos!


Aikuisille jatkan. Teillä on vapaus ja oikeus käyttää pelejänne ja vehkeitänne niin kuin haluatte, kuitenkin vain vastapelurin suostumuksella. Nykyinen koulu on niin täynnä paperille, puheisiin ja pintoihin raapusteltuja munia ja kirkkoveneitä, että yhden sateenkaarikassin ei pitäisi keikauttaa tasapainoa.

Siihen voi ja pitää suhtautua nuoren kasvun ihmetyksenä ja kipuiluna. Sateenkaariväelle sanon, että nyt kun olette saaneet oikeutenne, käyttäkää sitä arvostavasti. Te ette ole yhteiskunnan heikkoja, joita pitää kaiken aikaa puolustaa. Ihmisillä on ajatusten vapaus, vaikka sanomista rajoitetaankin. On toivottavaa, että sekä enemmistönä että vähemmistönä kuljemme samassa harmaassa massassa ajatellen ja tehden muutakin kuin seksiä ja siihen liittyviä asioita. Tämä elämänvaihe on yksin murrosikäisten yksinoikeus. Ja rakkaat vanhemmat. Koulu tulee yhteiskunnan airuena taatusti opettamaan monia asioita, joista ette perustellusti ole samaa mieltä. Älkää taistelko lastenne avulla, taistelkaa oma taistelu! Vielä ainakin vähän aikaa voi kotona keskustella ja kasvattaa lastaan niiden arvojen pohjalta, jotka itselleen ovat luovuttamattomia. Kasvaessaan lapsi sitten itse valitsee, mitä mistäkin asiasta aikuisempana ajattelee!