VEDETÄÄNKÖ MEITÄ NENÄSTÄ? Alan kallistua tähän väitteeseen, mutta vielä en ihan ole varma, missä suhteessa. Vahva tunne on, että kupla koronan kanssa alkaa puhjeta. Valtamedia jättää uutisoimatta ja muu media voi uutisoida epäuskottaviakin – vaan vaikka molemmista leikkaisi kärjet ja äärialueet, kysymyksiä alkaa syntyä.

Vaatimattomuus kaunistaa, ja varaa olisi, mutta siitä huolimatta uskallan ihmetellä ääneen koronapassin vänkäämistä rokotepassiksi. Miten ihmeessä valtiovalta voi tehdä rokotepassia koronalle, kun ihmisiä pistettävällä aineella ei vielä ole missään rokotteen statusta. Koronapiikit ovat yhä edelleen hätiin tempaistuja aineita sillä toiveella, että josko niistä hyvinkin olisi hyötyä. Ja mikä rokotepassi se sitten on, jos sillä tarkkaillaan vain, montako kertaa ihminen on ottanut rokotteen tai sairastanut koronan. Kyllä rokotepassiin kuuluvat muutkin rokotteet. Että näin hyvät ystävät: jos kurkkumätä ei ole kunnossa tai jäykkäkouristus uusittuna, ei ole kirjastoon menemistä!

Onko minkään muun epidemian aikana kaatunut huippukuntoisia, täysin koronarokotettuja urheilijoita kentälle kesken leikin? Ei ole! Ja muuttuja tässä jutussa on koronarokote, sen täysi suoja, joka on pakko ottaa, jos aikoo kilpailla. Kunnioitan niitä urheilijoita, jotka uskaltavat tulla omilla kasvoillaan julkisuuteen ja kertoa, että sydänlihastulehdus vie tuhkatkin pesästä. En urheile pitkään aikaan, jos koskaan!

Hienoa, että EU:n tasolla parlamentaarikot pitävät ääntä ja pintansa rokottamattomuuden puolesta ja puitteissa. En tiedä, mihin vetoavat, mutta kertovat menevänsä vaikka vankilaan ja avaimenkin saa heittää pois, mutta rokotetta eivät ota. Kansainvälinen korkein oikeus käsittelee rokotejupakoita ja tuomiokin on kuulema tullut murhasta! Englanti on aloittanut vuosisadan suurimman rikostutkimuksen koronarokotteen aiheuttamista kuolemista ja vakavista haitoista. Ja onneksi Tsekki on tullut jo järkiinsä ja perunut pakkorokotukset – kiitos peräänantamattomien kansalaisten. Me täällä vielä sitä vastoin katselemme, miten suureksi hoitajapula kasvaa pakolla uhkailtaessa. Nyt jo opiskelevat nuorukaiset hoitavat heille täysin liian aikaisin eteen tulevia tehtäviä. Enkä oikein jaksa uskoa, että armeijan apu ihan kaikissa kohteissa tuo mukanaan tarvittavan asiantuntijuuden! Kranaatinheitinkomppania, poistakaa umpisuoli!

Probakandan yksi tärkeimmistä ohjeista on toistot: sama asia mahdollisimman monesti mielellään monelta taholta. Valtamediamme on kyllä käyttänyt tätä keinoa. Jokainen haastateltava asiaohjelmissa jaksaa muistaa sanoa, että rokote pitää ottaa siinäkin tapauksessa, että se ei pelasta ilmastoa eikä laske elintarvikkeiden eikä bensan hintoja. Ei yksikään ihminen voi ihmettelemättä seurata tätä menoa. No, nyt alkavat rivit horjua, kun tietoon tulee uudenlaista. Ihan piti vetää henkeä ja istua, kun asiantuntija ilmoitti, että ei ehkä sittenkää siten kuten täten miten kannattaisi ottaa kolmatta rokotetta vaan sairastaa tauti luonnollisesti. Hups! Enhän minä tarkoita, että ei kannata ottaa kolmatta rokotetta … sillä se ei ehkä olisi ihan turvallisin keino! Häh?

SOTEUUDISTUKSESTAKIN alkaa olla kokemusta ja sanottavaa. Kun pienten palveluja harmonisoidaan samanlaisiksi isojen alueiden hoitojuttujen kanssa, muuttuvat palvelut kalliimmiksi. Nyt uskalletaan sanoa, että emme ehdi, ei ole resursseja. Siitä seuraa, että asiakas ohjataan yksityisiin palveluihin, joista maksetaan kuta kuinkin kaksinkertainen hinta. Palveluseteliä ei kuitenkaan saa kaikkiin tarvittaviin hoitoihin. Eipä siinä juuri ole muuta vaihtoehtoa kuin maksaa tai ottaa riski, että ihminen kuolee tai vammautuu. Näyttää siltä, että alueet voivat itse päättää, millaista hoitoa voi setelillä saada: aikaisemmin kunta järjesteli hoidon (ehkä pientä korvausta vastaan) mukisematta, mutta nyt alueella voidaan tehdä säästöjä karsimalla hoitotoimenpiteitä miten mielitään.

Jaa tämä sivu