26.01.2023

Hengelliset asiat ovat nyt trendiasioita. Media ottaa monia näkökulmia käsittelyyn. Parhaillaan kysellään, mihin oikein hengellisyyttä ja henkisyyttä tarvitaan vai tarvitaanko ollenkaan!Uushengelliset ovat jättäytymässä sankoin joukoin Jeesuksen seuraajiksi – ainakin mitä somepäivityksiin tulee.


Oletko todennut joskus jostakin ihmisestä, että siinä vasta levoton sielu. Tämä toteamus on määrittelemätön sekoitus piirteitä silloin, kun ihmisestä ei oikein saa otetta, onko kysymyksessä lintu vai kala. Harva tulee ajatelleeksi peiliin katsoessaan, että vastaan tuijottaa ainutkertainen paketti ruumista, sielua ja henkeä. Ruumis saa suurimman huomion, koska meille sanotaan, että olet mitä syöt. En allekirjoita, sillä oma peilikuvani ei muistuta perunaa eikä viineriä! Sielukin saa paljon huomiota osakseen: puhumme mielestä, sydämestä ja tunne- ja tahtoelämästä. Sielua soittelemalla ihmisen saa vaikka takaperin puuhun ja varsinkin suuressa yhteisyyttä kokevassa joukossa. Syvälliseksi tai ajattelijaksi kutsumme usein ihmistä, jonka henki saa näkyvyyttä lähimmäisissä pääasiallisesti vuorovaikutuksessa. Kolmas tärkeä osa ihmistä on siis se henki, jonka Jumala puhalsi luotunsa sieraimiin! Ethän aja 2/3 valoilla.


Me huolehdimme ruumiista ja sielusta. Henki sitä vastoin jää hapuilemaan ja haahuilemaan vain sisällisenä irrallisuuden tunteena. Miten sitä henkeä muka hoitaisi? Juttu on näet niin, että perintötekijöihimme on kirjattu elämän tarkoituksen ja merkityksellisyyden löytämisen välttämättömyys. Miksi me olemme täällä? Vastausta yritetään löytää eri tahoilta: sattumasta kahdelle jalalle noustuamme, toiset puhuvat johdatuksesta, kohtalosta tai tuurista jälleensyntymisen mahdollisuutta unohtamatta.


Kaiken kokeiltuaan uushengellisetkin uskovat nyt, että olemme Jumalan kuvaksi luotuja iankaikkisia sieluja. Taivaassa on tarkka kirjanpito alustamme loppuun saakka. Se, miten itse voimme vaikuttaa käsikirjoitukseemme riippuu vapaasta valinnastamme. Jumalan luoma kuuluu Jumalan luo! Jos mielit rauhaan – et löydä sitä ruumiin harjoituksista etkä sielun manipuloimisesta. Rauha löytyy Jumalan luota – ja sinne mennään Jeesuksen ansiosta.


Kaipaamme jumaluutta omaan elämäämme ja teemme koko ajan vääriä valintoja päätyen paholaisen käskyläisiksi. Harmaata aluetta ei ole! On Jeesus tai elämä ilman Häntä. Ja tästä valinnasta riippuu iankaikkisuutemme taivaassa tai helvetissä. Takaan, että viimeiseksi mainittu paikka on pahempi kuin tämän elämän antama vastoinkäymisten ja kärsimysten koulu.


Jeesuksen taivasväellä on vielä yksi erityinen piirre. He saavat lahjaksi Jumalan Pyhän Hengen. Se on merkki tai sinetti taivaallisille ja maallisille, että tämä ihminen tässä kuuluu taivaan kuninkaalliseen perheväkeen. Jeesus antoi meille Pyhän Hengen Puolustajaksi siinä vaiheessa, kun Hän itse nousi taivaaseen hoitamaan maailmankaikkeuden loppumetrejä. Ovat ihmiset nyt kääntäneet maailmanlopun kellon osoittamaan viimeisiä 90 sekuntia! Ne on mahdollista elää turvallisesti ja tasapainoisesti tarkoituksen tai ainakin osan siitä löytäneenä.