433

16.03.2024

IHANA ARKI

Kuva arkisesta lihapulla-spaghettilautasesta porkkanaraasteineen muistuttaa yksinkertaisuuden ihanuudesta! Meitä kehoitetaan olemaan tyytyväisiä, kun meillä on ruokaa ja vaatteet. Suomen olosuhteissa lienee luetteloon lisättävissä katto pään päällä lämpöineen kaikkineen. Miten vähän me itse asiassa tarvitsemmekaan tullaksemme toimeen tuiki tavallisessa elämässä. Pyydän kiinnittämään annoksessa olevien lihapullien lukumäärään. Eikös Ikealla saa annoksessa kymmenen. En ole ikinä syönyt kuin kala-annoksen vain. Mutta takaisin pulliin. Kyllä kotonakin saa hyvin menemään kuusi ilman syytöstä ahneudesta. Pullien määrästä on nyt kuitenkin verotettu pois elinkustannusten ja ruuan hinnan nousu, ympäristövero lihan käytön takia ja esimerkkinä olemiseen kuluva voimavara. Jää siis vain kolme lihapullaa ja vähän ylimääräistä kastiketta niitä korvaamaan.

Aika hyvin, vai mitä! Ja kyllä tällä selviää. Tosin isomummo kyllä moitti raastetta, että ei ole enää niin herkullista kuin aikaisemmin. Ei ole, täytyy myöntää. Kevät verottaa porkkanaakin melko tasapuolisesti kuivuudella ja kirkeryydellä.


Orpo muistuttaa meitä lehtitietojen mukaan siitä, että tulevaisuus on täynnä vaaraa ja hyökkäysten uhkaa. Olisipa vielä sanonut senkin, että moni näistä hankalista asioista johtuu meistä itsestämme, ei uhkaavista ulkopuolisista asioista. Väärät valinnat ja oman egon pönkittäminen eivät vie pitkälle,

tuskin edes ojasta allikkoon. Hursti paljasti Niinistön halun olla auttamassa. Mitä meistä voitaisiin paljastaa! Kun Ukrainaan tarkoitetut luotiliivivarat menevät omiin kesämökkiostoksiin – on syntymässä soppa, jota ei mielellään pistele. Mutta hyökkäysten uhka ja vaara ovat kyllä tosiasioita:

Uusi A-streptokokkiepidemia jyllää jo maailmassa ja jos se kulkee ohi, voi omasta hanasta saada legionelloosin. Ihme, että meitä on vielä näin monta. Sitä tosiasiaa voi kyllä pitää positiivisena kannustimena elämiseen ja olemiseen. Kaikki ei ole niin pahasti kuin miltä näyttää. Ja kun hallitus nyt laatii oikein ohjelman kanssa rasismin vastaiset menettelytapaohjeet Suomeen – voimme odottaa suuria. Vai voimmeko. Näennäistekeminenkin on uhka. Rasismin vastustamisen pitäisi olla teko, ei kasa paperia ja kauniita sanoja.


Tuli niin hyvä mieli nuoresta pojasta, ihan lapsesta, joka haki Hussiin kesätöihin röntgenlääkäriksi auttaakseen muita ja nähdäkseen luut. On siinä esimerkkiä meille kaikille! Yli ennakkoluulojen ja epäonnistumisten uhkien lapsi osoitti, että meillä kaikilla voi olla tie unelmiemme toteuttamiseen.

Toivottavast HUS järjestää tälle upealle nuorelle miehenalulle mahdollisuuden edes päivän viettämiseen kyseisten asioiden parissa. Ja ajatella, jos saisi nähdä omat luut!


Onhan näitä hyviäkin asioita arjen ilahduttamiseksi! Sen mitä katsoo voi päätellä siksi, mitä näkee!

Uskovia kehoitetaan katsomaan Kristukseen ja Hänen Kaikkivaltiaan mahdollisuuksiinsa meitä kohtaan. Jumalalla on hyvät ja rauhan ajatukset meitä kohtaan. Katsellaan niitä, kun ympärillä käy liian sotaisaksi.