456

16.04.2024

KUOLEMALLA KUOLEMAN VOITTI

Telkkari on viime päivinä täyttynyt kuolemaa käsittelevistä aiheista. Perjantai-dokkari puhui helvetin pelosta ja MOT ruumiiden säilyttämisestä. Kuolema syrjään siirrettynä tabuna majoittui nyt olohuoneisiimme oikein kunnolla. Mieluista tai ei, ajattelemisen aihetta tuli monelta kantilta.


Mainosten mukaan innostuin ja ilahduin siitä, että yleinen TV-kanava tuo kuvaruutuun uskoon tulleen Enbusken. Saipa mies hyvän mahdollisuuden kertoa elävästä Herrastaan! Anteeksi ikävyyteni, toisin kuitenkin kävi. Enbusken ajattelun ylätuulet olivat sitä linnunrataa, jota tavallisen kuolevaisen oli aika vaikea seurata: mainittiinkohan Jeesusta nimeltä yhtään kertaa. Usko ja siihen tuleminen ainakin jäivät tyystin tyhjiksi ja uskon merkitys oli jaarittelua siitä, miten hullu Enbuske oli ennen tai jälkeen uskon löytymistä. Tyhjän saa pyytämättäkin!


Sydäntä raastavaa oli kuitenkin katsoa nuorta, helvettiä pelkäävää naista uskoon tulleen Enbusken vieressä. Toimittaja kysyi, mitä Tuomas haluaisi sanoa tälle nuorelle. Enbuske jaaritteli niitä näitä ja päätyi puhumaan homoudesta. Niin murheellista. Nuoren ihmisen pelon yli käveltiin mennen tullen. Myös katsojat jäivät siihen lopputulokseen, että helvetin pelkoon ei löytynyt pelastusta!


Parahin nuori yritti rauhoittaa oloaan ja pelkoaan neuroottisella uskonnon harjoittamisella: onko ikoni juuri nyt oikeassa asennossa vai pitääkö ottaa uusiksi. Tätä pelastuksen vastustaja meiltä juuri haluaakin: suorittamista ja ansaitsemista. Riemullista, että Jeesus itse jyrähtää: ei mistään muusta kuin ansaitsemattomasta rakkaudesta – armosta te olette pelastetut, ette tekojenne kautta, että kukaan ei kerskaisi!


Pelastuksen asia on tehty niin yksinkertaiseksi, että ei löydy niin ymmärtämätöntä, että ei voisi ottaa sitä vastaan. Lähesty Jumalaa niin Hän lähestyy sinua! Hiljenny Jeesuksen eteen. Kerro, että olet syntinen ja pyydä rikkeitäsi anteeksi. Sen jälkeen pyydä Jeesusta elämäsi Herraksi ja Vapahtajaksi. Ja tässä se on – Jeesus ottaa sinusta ja elämästäsi kopin ja on voimallinen saattamaan loppuun sen pelastustyön, minkä Hän näin on aloittanutkin. Ihmisen osa on kurottaa, Jumala tekee kaiken muun kaikissa elämänolosuhteissa. Usko on lahja, jonka ihminen saa Jeesuksen luokse tullessaan. Ja sitten usko kasvaa sitä mukaa, kun elämämme kulkee Jeesuksen kanssa päivästä ja asiasta toiseen.


Entäs se helvetti! Jeesuksen omalla ei ole helvetin kanssa mitään tekemistä oman pelastuksensa näkökulmasta. Jeesuksen luo tullessaan ihminen siirrtetään kuolemasta elämään. Ja elämässä ihminen pysyy ellei itse tieten tahtoen halua hylätä Herraansa. Hylkääminen on vakaa päätös, ei pelko väsyneen ihmismielen hylkäämisajatuksista. Kun ihminen väsyy ja epäusko alkaa ottaa valtaa – pitää Herra tiukasti kiinni ja vie perille! Koska Jumala siis antaa uskonkin, sitä ei voi koskaan olla liian vähän niin, että ihminen joutuisi helvettiin.


Lepää lapseni, tässä Minä olen, sanoo Herra. Jeesuksen omana sinut on jo siirretty Jumalan Valtakuntaan, Taivaaseen. Sinä elät iankaikkista elämää jo nyt ja Taivaassa sitten sen kaikessa täyteydessään. Jeesus voitti kuoleman kuolemallaan – eikä iankaikkisella kuolemalla ole sinuun minkäänlaista otetta. Helvetti jää niiden ongelmaksi, jotka eivät kuulu Jeesukselle. Uskovien osa helvetistä on kertoa pelastuksesta ikuisestä pimeydestä ja erosta Jumalasta – siis Jeesuksesta. Ja kertomisesta sanotaan, että olkaa aina valmiit vastaamaan uskonne perustuksesta, kun sitä teiltä kysytään. Muuten julistaminen on armoitus, johon ihminen kutsutaan Jumalan toimesta – ei omasta innosta eikä milloinkaan pakotettuna osana omaa pelastustyötä.


Pelastusta yksinkertaisempaa asiaa saa hakea hakemalla. Mistä sitten melske uskonnon harjoittamisen kirjavalla kentällä. Siitä tietysti, että ihminen lisää omiaan, ei Jumalan antamia asioita ja ohjeita, pelastuksen tapahtumaan. Yksi suuntaus painotta yhtä, toinen toista ja lopulta syntyy harhaluulo, että kysymyksessä on Jumalan tahto pelastuksen suhteen. Pelastusta kaipaava ja etsivä ihminen ei tarvitse mitään muuta kuin Jeesuksen! Muut uskon kasvamiseen tarvittavat asiat ja voimavarat annetaan elämänpolun askel kerrallaan sellaisina, kun Jumala on ne meille suunnitellut ja varannut. Usko on maailman syvintä lepoa turvassa ja varmuudessa Jeesuksen järjestämästä pelastuksessa! Tervetuloa!