31.01.2024

UUTISIKKUNAN IHMEITÄ

Huomioikaa ihan ensimmäiseksi uusi tuote kuormalavoista! Sivupöytä, kevyt ja kaunis, vaikka

itse sanommekin. Kyllä kuormalavoista on moneksi!


Tammikuun viimeinen hämyinen talvipäivä – ja uutisikkunan asiat ihmetyttävät. Kyllä täällä Suomessa ovat asiat hyvin, kun voimme turvaa tarvitsevan tulevaisuudenkin kyseessä ollen venkoilla jonnin joutavia. Se nyt kuitenkin on varmaa, että siistijä ei saisi vastata Putinin puheluun, vaikka presidentillinen ylevyys jättäisikin sen tekemättä. Ja onhan totta, että soittaja saattaisi olla tekoäly tekopuhein- ja ehdotuksin. Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Mutta jos joku kehtaa aliarvioida siistijän kyvyn keskustella Putinin kanssa, ovat vanhakantaiset asenteet niin vallallla, että pelottaa ja kuohuttaa. Sivistys ei pakene yhtään rehellistä työtä. Ja haluaisinpa nähdä presidentin mopin varressa ennen Ruotsin kuninkaallista vastaanottoa. On meillä vielä oppimista. Vai mitä! Mutta Suomihan ratkaisee kaiken jatko- ja lisäkoulutuksella. Emme anna arvoa aivopesulle, mutta uudelleenkoulutusta tarjoamme joka kolkassa.


Että uskalsivat kysyä presidenttiehdokkaan seksuaalisesta suuntauksesta. Minusta se on aika arvattava kysymys, koska mitään aitoa asiaa ei tässä yhteiskunnassa enää käsitellä perehtymättä seksuaalivähemmistöjen käyttäytymiseen. Tasavertaisuuden nimissä olisi Stubbilta pitänyt kysyä hänen petipuuhistaan! Vaikka on Stubbilla harmeja ihan kylliksi asti: toljottaa nyt jouluhaukea kuorolaulun säestyksellä, kun voisi intellektuellikavereiden kanssa siemailla mojovaa vuosikertaa. Huolensa kullakin. Mutta mitä presidentin palkkaan tulee, niin olkaa nyt hyvät ihmiset soukemmalla suulla valtion päämiehen ansioista. Lukemattomat muut Suomessa tienaavat vallan kamalan paljon enemmän joka päivä eikä taakka ole 24/7.


Täydellä vatsalla voi ihmetellä myös sitä, miten ihmeessä Saarioisten katkarapusopan kääreeseen tuli hakaristi. Mainoskuvan ottaja tuskin ajatteli asiaa – siksi ehkä rapujen asettelu lautaselle tekikin tepposen. Mutta että tämä on oikea uutinen. Älkää nyt ainakaan vetäkö soppaa pois markkinoilta, jos sitä on turvallista syödä. Nykyään ei muuta tehdäkään, kun vain kielletään ostamasta, maistamasta ja käyttämästä. Mistä johtuvat pilallisten tuotteiden valtavat takaisinvedot!


Lakot taistelevat leivästä ja ihmismäisistä työoloista. Lakkojen avulla on saavutettu olemassa olevat edut, koska kukaan ei luovu omastaan muuta kuin pakkorakosessa. Eipä siis kiukutella parin päivän epämieluisia olosuhteita. Harmitellaan kuitenkin sitä yhteiskunnalle tulevaa laskua, joka näin monen ihmisen tekemättömän työn takia kertyy. Ei olisi ollut varaa, ei! Nyt on aika myös muistaa, että politiikka ei parhaimmillaankaan ole ruokaa – ei myöskään hyvä tahto. Tarkastelkaapa, miten nälkäistä, janoista ja kylmissään olevaa koditonta kohdellaan yltäkylläisyyksien maailmassa. Millaisen luulisitte olevan suomalaisten osan, jos tänne tulisi tila, jossa juostaan karkuun taivaasta ja maasta tulevaa tappajaa. Avun saaminen ihmisiin turvautumalla ei ole yksiselitteinen juttu. Politisoimalla voi näemme sivuuttaa kärsimyksen kuin kärsimyksen yhtä lailla kotimaassa kuin ulkomaillakin. Laupias samarialainen ei politikoi – vaan tekee tehtävissä olevan ajattelematta sitä, että pahantekijäkin saattaa hyötyä tehdyksi tulleista hyvistä töistä.


Tämä maailma käy hulluuden kierroksilla yhä kiihkeämpää tahtia. Entisaikojen oravanpyörä on pientä tämän hei hulinaa: muorin päätä seinään jutun rinnalla. Ellei Jumala kantaisi taakkojani, jäisi matka osittain tekemättä. Kovin on paljon raskasta ja hankalaa kaikilla ihmisillä! Auta, jos voit. Rukoile ja siunaa, sillä sen voi tehdä juostessaankin. Jokainen tuntee samalla tavalla kivun kuin sinä itsekin teet. Ei tarvitse tunkea päättäjäksi tai pyrkiä presidentiksi voidakseen vaikuttaa. Voi aloittaa vaikka olemalla huomaavainen naapuri!