Mielessä ja sydämessä! Pyhäinpäivän hautausmaamatkat ovat kauniita tarkoitukseltaan ja mikä valomeri kaikkien satojen kynttilöiden luomana. Tänä vuonna isomummo kurkisti ulos ja totesi, että rollaattori kyllä hyytyy tuossa sohjossa ja ylämäki vielä. Jäätiin siis kotiin ja oltiin yhtä mieltä siitä, että tärkeintä on rakkaiden olla mielessä ja sydämessä lukemattomin muistoin! Oman isän haudalle käydessä katsoo myös omaa tulevaa leposijaansa. Tosiasian kohtaaminen ei enää pelota, vaikka tuolle sijalle käydessä tällä maailman menolla ei sitten ole enää mitään merkitystä. Olkoon se kuitenkin leposija! Suomalaisten on kohdattava kuolema ainakin kaksi kertaa vuodessa: pyhäinpäivänä ja jouluna. Tässä kohtaa kulttuuriperintö ja vanha tapa kyllä saavat tärkeän olemassaolon merkityksen!

Poisnukkuneiden muistelu herättää monia kysymyksiä. Missä he lopulta ovat? Mihin itse olen menossa? Onko kuoleman ota siinä, että tässä tämä nyt sitten oli! Itse mietin Lasaruksen ja köyhän miehen tarinaa. Lasarus makasi paiseissaan rikkaan miehen oven edessä. Rikas mies ei välittänyt muusta kuin omasta hyvinvoinnistaan. Kun Lasarus kuoli, hän siirtyi Aabrahamin helmaan, hyvän olon paikkaan lepoon ja rauhaan. Rikas mieskin kuoli ja joutui kitumaan kaameassa kuumuudessa ja kurjuudessa. Rikas mies aneli, että joku kävisi kertomassa veljille tästä kamalasta kohtalosta. Kukaan ei päässyt kertomaa, sillä Kirjoitusten, se on Raamatun sanan piti riittää uskomiseksi tai tosiasioiden hylkäämiseksi. Jeesus kukisti vihollisista viimeisen – iankaikkisen kuoleman! Siinä on hyvä Lasaruksenkin levätä.

Elämästä, kuolemasta ja uskon asioista yleensäkin keskusteltaessa en piilottele omaa näkemystäni enkä kokemustani. Minun Herrani ja Vapahtajani elää. Surkuteltavimpia ovat he, jotka panevat toivonsa Häneen vain tämän maallisen elämän ajaksi. Meitä kuulkaa odottaa iankaikkisuus: hyvä tai huono. Ihmisille ei nykyisin saisi puhua synnistä, kuolemasta eikä ainakaan helvetistä. Maallinen tuomioistuin syyttäisi meitä tutkinnan haittaamisesta ja tosiasioiden salaamisesta, jos jättäisimme tieten ja tarkoituksella näistä asioista kertomisen. Millaisen syyllisyyden kokoavatkaan ne ihmiset eteensä, jotka miellyttämisen tai palkan toivossa pysyvät hipihiljaa! Ihmisiä ei kuulema saa pelotella. Ja juuri nuo samat ihmiset täyttävät elämänsä kaikella kauhusaasteella. Onko se niin eri juttu, jos ne tulevat telkkarista?

Kun kerron vuorovaikutuksesta ja juttelusta Herrani kanssa, osa ihmisistä suuttuu, osa vaivaantuu, osa viittaa höperöä kintaalla ja osa jättää kaiken omaan arvoonsa ja vaihtaa puheenaihetta. Jotkut katselevat kyynelsilmin kuin halutakseen kysyä, miten se tapahtuu, sillä minäkin haluaisin. Tällä viimeiselle kohderyhmälle kerron ilouutisen. Jumala on pyhä, mutta myös rakastava Isä. Jumala antoi Jeesukselle pyhän ihmisten pelastus- ja puhdistustehtävän. Jos haluat päästä Taivaan kansalaiseksi, toimi näin. Pyydä Jeesukselta ihan omin sanoin kaikkia syntejäsi ja pahuuttasi anteeksi. Kerro Hänelle kaikki huolesi kuin Ystävälle ikään. Ja lopulta pyydä päästä Hänen ansiostaan Taivaan kansalaiseksi. Muuta ei tarvita! Iankaikkinen taivassuhde syntyy tässä ja pitkä kasvuprosessi, joka on jokaisella omanlaisensa. Taivaan kansalaisuus on Jeesuksen työtä alusta loppuun. Me emme voi arvioida kenenkään pelastusta tai tulevaa helvettikokemusta ihmismielipitein ja järkeilyin. Jumala yrittää pelastaa ihmissieluja viimeiseen saakka. Sille Hän ei voi kuitenkaan mitään, jos sinua ei tunneta Taivaassa. Kuule! Vip-kutsun voi saada vain tässä elämässä, ei tulevassa. Ota siis arvopostisi todesta ja solmi Jeesus suhde vielä, kun siihen on mahdollisuus. Lasarus olisi lähtenyt auttamaan rikkaan miehen perhettä, jos olisi saanut siihen luvan. Koskettava kertomus, joka muistuttaa meitä ajan kalleudesta ja lopullisuudesta iankaikkisuuden suhteen! Tie valmis on, voit löytää sen, keskellä kysymyksien ...

Jaa tämä sivu