Silmät ymmyrkäisinä katselen tätä maailmaa! Lainaan nyt tähän alkuun lopputaaperovaiheen lapsosen sanoja: jos en saa mölytä enkä huutaa, niin ainakin karjun; jos en saa karjua, niin ainakin kiljun! Varhaisverbaalikon unohtumattomat sanat.

Ja tämän takia on vaikea pitää mölyjä mahassa! Luin uutisen, että Sanna Marinia muistettiin kultaisen peniksen huomionosoiteuksella. Pääministerimme on valtakunnan vuoden eroottisin ilmestys. Ja samalla haluttiin häntä palkita valtion tiloissa pitämistään biletyksistä ja sekoiluista. Sillä tavalla näet pääministerimme nosti vähemmistön seksuaalista tasa-arvoa. Taisi kyllä tässä palkinnossa käydä niin, että pääministeriä käytettiin hyväksi, jotta peniksen ojentajat itse ja heidän asiansa saisivat näkyvyyttä ja huomiota. Kullattuna kalkkiksena ajattelen tyystin toisin. Olisin halunnut kuulla, miten köyhät ja osattomat muistavat pääministeriämme siitä, että hän on pitänyt huolta, että jokaiselle riittää leipää ja muutakin kuin ylähuuli särpimeksi. Tästä olisin ojentanut kultaisen omenan – onhan se päähän pudotessa antanut päättäjille oikeamielisiä ja arvokkaita ajatuksia ja tekoja. Meillä kansanedustajien päähän putoavat vain kukkaruukut. Mutta mehän elämmekin vihreän siirtymän aikaa. Enkä kyllä malta olla vehnästelemättä. Sanna Marin ei itse noutanut lahjaansa, mutta tuskin sitä kotosalla roskiin heitetään. Kun kultainen penis on tököttänyt kirjahyllyssä tai flyygelin päällä muutaman vuoden, kysäisee jälkikasvu, että äiti, mikä möykky se tuo on ja mistä hyvästä. Luulen, että tämän vastauksen haluaisimme kaikki kuulla!

Seuraava möly on opetushallitukselle! Sain luettavaksi Susanna Siren-Valannan facebook tekstin. Kirjoituksessaan opettaja vertaili opettajien hätähuutoja ja toiveita opetushallituksen vastauksiin ja toteutuksiin. Kun opettajat anelevat pienempiä ryhmäkokoja, opetushallitus aloittaa trendin luokattomasta hallitilaopetuksesta. Kaikki samaan saliin vain etsimään tiedonjyviä. Kun kännykät pilaavat oppitunnit, opetushallitus toteaa, että vielä mitä, antakaa oppilaiden opiskella puhelimilla. Pitää olla kivaa ja nykyaikaista! Ja tämä oli vasta tekstin alkua. Jos en olisi itse opettaja, sanoisin, että opetushallituksessa on salaliitto koko koulujärjestelmän kokonaisvaltaisesta tuhoamisesta. Kun virkamiehet istuvat mahongin ja nahkan tuoksuisissa, rauhallisissa työhuoneissaan - saattavat hyvän kasvatuksen ja kasvun menetelmät lähteä laukkaan. Sille, joka keksiin hulvattomimman, uuden koulutoimenpiteen, kuuluu mitali ja linnan juhlat. Meillä ei ole vain sotekriisi. Meillä on valtava koulu- ja oppimiskriisi. Virkamiesten olisi jo nyt suuren luku- ja kirjoitustaidottomuuden takia herättävä tuskalliseen tietoisuuteen siitä, että tulevaisuuden tekemistä ei voi odottaa enää ihmisiltä vaan ennakoiden ohjelmoidulta tekoälyltä. Juu! Ja mihinkä sitä allekirjoitusta enää tarvitaan, kun on ne biologiset varmenteet. Peukalolla se puumerkki on aikaisemminkin painettu!

Savolaismummo hyvästeli toveriaan. Sano sille kothoitajalle, että kuoloo pois. En minä silleen voi, mitenkä minä silleen voisin. Voi höperö sentää. Minä tarkotin, että sano sille kothoitajalle, että kuoloo pois, sinun suupielistäs, että on mukavampi ja nätimpi olla.

Jaa tämä sivu