Tervetuloa! Saimme ystäväperheeltä lämpöisen kutsun tulla yhteiseen rupatteluiltaan. Miten ihanaa, että ihmiset jaksavat vielä kutsua ja avata kotiensa ovet. Mitä enemmän elelemme kuplissamme sitä varmemmin vääristyvät ajatukset ja koko maailmankuva. Lämmin ja luotettava vuorovaikutus on elintärkeää. Kiitos! Terassille asetetuista kynttilöistä tuli mieleen hauska muisto. Odottelimme pimeänä talvisydännä vieraitamme Tokiosta. Olimme laittaneet vierainvaraisuutta arvostaen soihtuja ja kynttilöitä pitkin pihatietä. Vieraat ampaisivat autosta sisään kuin ammuttuina. Varovasti he sitten peremmällä halusivat kuulla, olivatko tulet laitettu metsänpetoja pelottamaan vai minkä takia. Oli siinä selittämistä, että tämä on suomalainen tapa toivottaa vieraat tervetulleiksi jo ulkoportailta asti.

Jos tämä on profeetallinen uninäky, tulemme olemaan pulassa! Palomies seisoi iso banderolli käsissään. Tekstiksi oli laitettu : OSTA ELÄMÄÄ. Jos ostaisin elämää kympillä, saisin siis kympillä suojelua ja hoitoa! Mitä suurempi sotetili sitä varmempi suoja ja hoito. Mitä pienempi tili sitä suojattomampi ja ilman hoitoa oleva elämä. Köyhät käyttävät kauppavaluuttana myös vaihtopulloja. Täällä niillä ei saanut arvonnousua. Vanha venkoilu sanoo, että mikään ei ole varmempaa kuin köyhän kuolema. Rikaskin kuolee, mutta voi siirtää sitä ehkä hiukkasen! Melkoinen Orwellin uni, arvelen! Mutta hänen laatimansa uhkakuvat ja kauhut näyttävät kyllä toteutuvan toinen toisensa perään. Ja tottahan on jo nyt, että ostamme elämää. Mitä muuta ovat yksityiset terveyslaskut ja vakuutukset: ennakoimme ja varmistamme tulevaisuutta. Sillä muuten voimme joutua jonottamaan itsemme hengiltä! Se, joka antaa palvelun, määrittelee myös hinnan. Asiakkaiden olisi jo aika vaatia jonkinmoista hoito- ja hoivasertifikaattia, että ahneus ei pääse niin kovin laatua ja vastuuta edelle. Kun hoivalla ja hoidolla ryhdytään rahastamaan, lisää asiakkaiden suuri määrä hälläväliä mentaliteettia! Niin, ja onhan siinä se viisaus, että huono hoito ei paranna; tulevat siis pian uudelleen.

Tämä teksti on asiasta kukkaruukkuun, mutta siitä huolimatta kerron löydön. Uskovat painivat sen kysymyksen kanssa, miten pitkään Jeesuksen omien on kärsittävä lopunajan vaivaa vai hakeeko Herra omansa pois pahaa näkemästä. Sanassa sanotaan, että lopussa eletään kuin Nooan päivinä. Siis syödään ja juodaan ja tehdään kauppaa ja kaikenlaista pahuutta. Nooan aika oli myös väkivallan ja levottomuuksien aikaa. Nooa kutsui kuitenkin ihmisiä arkkiin pelastukseen. Ei tullut eläinten lisäksi muuta kuin oma perhe. Tavallisena päivänä arkki oli lasteineen valmis – ja arkin ovi suljettiin. Jumala pelasti omansa tuholta, jonka vesi tulisi suorittamaan! Jumala siis tarjosi pelastusmahdollisuuden tavallisen arkielämän aikana; otatko vai jätätkö. Omien valintojensa seurauksena ihmiset tuhoutuivat, eivät Jumalan tahdosta. Olen jo saanut ja ottanut oman paikkani arkista. Ovi on vielä muillekin auki! Tervetuloa!

Jaa tämä sivu