Lähetetty Savon Sanomiin 22.10.2022

KOKEMUKSENA KALLIS PETOS

Se löytyi-missio yrittää tavoittaa yksinäisiä ihmisiä ja elämäänsä sisältöä kaipaavia ihmisiä vuosikymmenten suurimman: 2,2 miljoonan euron budjetilla. Tavoite ja motiivi eivät ihan kestä päivänvaloa, sillä Jumala käski etsiä syntisiä! Jumala ei myöskään kehottanut etsimään ihmisiä iloisiin kohtaamisiin – vaan pelastukseen ja parannuksen tekemiseen.

Mikä kohdattujen ihmisten kokemus tulee olemaan, se nähdään ja kuullaan aikanaan. Se on kuitenkin varmaa, että sekä kansankirkkomme että vapaiden suuntien lisätavoitteena on omaan haaviin kalastaminen. Ennen pitkää se käy selväksi kohdattavallekin. Sitten tulevat oppikysymykset siitä, riittääkö kaste ja uskoon kasvaminen vai tarvitaanko pelastukseen vielä jotakin muuta. Jos näistä karikoista selvitään, väitän, että yksikään seurakunnistamme ei pitkässä juoksussa jaksa eikä voi pitää seuraa kohdatuilleen. Nykyihmisille eivät riitä lähetystyö eikä diakoniakerho; pallopelejä voi harrastaa muuallakin ja paistaa makkaraa. Lopulta kohdattujen ihmisten kokemus on lähtöpisteessä: ilottomassa yksinäisyydessä mausteena katkeruus, että minua on petetty.

Olen itse sataprosenttisesti instituutiouskonnollisuudesta irti reväisty Jeesuksen seuraaja, Taivaan kansalainen. Kyllä. Olen varma! Sana opettaa, että kun Jeesus antaa synnit anteeksi, tie taivaaseen Hänen kanssaan on taattu. Jeesus pelastaa ja on riittävän kyvykäs pitämään minut taivastiellä. Tähän yhdelläkään uskonyhteisöllä ei ole nokan koputtamista.

Jumala siunatkoon lukemattomien ihmisten uurastuksen missionkin puitteissa. Mutta tämä ei maksa mitään! Olen aina valmis vastaamaan kaikille, jotka kysyvät uskoni ja elämäni perusteita. Juttelen Jumalan kanssa, jotta voisin välittää Hänestä tarttuvaa taivasta. Ja sinua lukijani lohdutan: sinun ei tarvitse löytää, sillä Jumala itse haluaa löytää sinut. Vaikka heti! Jumala kuule, nyt en enää itse osaa enkä jaksa … Taivaassa tavataan! Jeesuksen ansiosta!

Jaa tämä sivu