Jo on kelit, kun koivuillakin on mustat kumisaappaat jalassa. Ihan selvästi! Kateuksissani niitä katselen … Ostin näet itselleni ulosheittohalpismyynnistä kiiltävän mustat. Ja nyt en voi kuin katsella niitä. Kihti tuli ja kirpaisi. Heikin ylisuuret crocksit ja villasukka on ainut mahdollinen vaihtoehto! Kihti, oikein kiusallaan ihmiselle, jonka lihan syöminen on pikkiriikkistä.

No mustasta muuten. Isomummo yltyi kehumaan lastenlastaan ilopilleriksi, kun on oikein kirkkaan punainen tikkitakkikin päällä. Toista se on tuon tyttären kanssa. Oikea synkkyyden apostoli! Ja syyksi selitettiin, että aina mustissa. Tällä kertaa mustissa trikoissa ja mustassa tikkiliivissä.

Kansa kohisee taas kurpitsoita ja pimeän synkkiä säveliä. Tapaillaan halloweenin epäkorrektia aikaa. Eikö tätä kauhua ole riittämiin vain uutisia katselemalla. Mutta nythän on niin, että ihmiset kaipaavat juuri sitä jännitystä, josta itse luulevat selvinneensä. Mutta enpä menisi vakuuttamaan! Hu huu!

Kun ihmistä riisutaan – on siinä kauhun kokemusta yllin kyllin. Joskin osa naurattaa ja joillekin osioille voisi antaa kannustushuutojakin. Olen aina nauranut ihmisille, jotka nukkuvat villasukat jalassa. Ei oo seksikästä ei! Vaikka mistäs sen tiedän, kun en itse ole koskaan kokeillut. Mutta pellehermannilaisen tiedän. Kuulkaas! Kun ääreisverenkierto heikkenee ja varpaat palelevat, tarvitaan niille kuumavesipullo. Kihtijalka taas tarvitsee talouspaperiin kietaistut , jäiset sekavinannekset! Saan olla kyllä peittoni alla kaikessa rauhassa. Ainut asia, josta kannattaa kantaa huolta, on se seikka, että kylkeä kääntäessä osuu oikea jalka oikealle alustalle. Se on temppu, joka on pakko tehdä!

Synkkänä aikana synkät kertomukset. Lepuutin jalkaa parkkipaikalla sillä aikaa, kun Heikki hoiti ostokset.Istuin ihan kaupan kyljessä ja jäin seuraamaan ihan tolkun näköistä vanhaa miestä. Laittoi fillarinsa telineeseen ja ryhtyi muina hiehinä pissille nurkkaan minusta välittämättä. Valitsi rännin – pahaksi onnekseen, koska siitäpä siitä kaaren roiskeet pirskahtelivat tuulta ja vettä pitävälle lahkeelle. Eipä hätää mitään. Mies kohotti housunkauluksen, kopisteli pissatipat molemmilta lahkeilta, tarkisti vielä kengät, vaikka ei kakkinut … ja siitä sitten ostoksia tekemään. Ottaisinko tuosta tuon kärrin vai tämän. Puristelisinko tuota irtotomaattia vai tätä päärynääää … äää! Kaikki tämä saasta vaikka kaupassa on mallikelpoinen yleinen wc-tila. Tämän halloweenkokemuksen jälkeen päädyn pitämään huolta, että varmasti ostan vain pakattua tavaraa. Kaupalta odotan innovatiivista asiakkaiden kosiskelua: meille pääsee sisälle vain pesemällä kädet. Vaihtoehtoisesti voi sitoutua kertakäyttäkäsineiden käyttämiseen koko ostoskierroksen aikana. Suosittelen viimeistä vaihtoehtoa, sillä nenän kaivaminen, korvan rassaaminen ja pään raapiminen eivät oikein tahdo onnistua ylisuuren käsineen kanssa. Hyvää halloweenia vaan, ystävät ja kylänmiehet!

Jaa tämä sivu